Hírek

2010.11.08. 08:52

A természet gyógyító erői

Az egészség témakörében kiállítások, bemutatók, előadások nyújtottak programot szombaton a keszthelyi Balaton Színházban, az intézmény második természetgyógyászati rendezvénye keretében.

Horányi Árpád

A több mint 20 kiállító standjain a különféle termékek mellett tesztvizsgálatokat, kezelési eljárásokat is kipróbálhattak az érdeklődők.

- Működik nálunk egy természetgyógyász klub, a közösség munkáján is jól érzékelhető, hogy az emberek egészséggel kapcsolatos érdeklődése ebbe az irányba fordul - mondta házigazdaként Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója. - Évente kétszer ugyancsak nálunk rendezi az Egészséges rendelés című programot a kórház és az alapellátási intézet. S a természetgyógyászok mellett a mostani előadók közt is találhatók orvosok.


Az érdeklődők találkozhattak a Heves megyéből érkezett, utolsó füvesemberként ismert Szabó Gyuri bácsival; miközben dr. Ládi Szabolcs kutatóorvos, a Szent-Györgyi Albert Intézet vezetője az immunrendszerről beszélt; a helyi orvostársadalmat képviselő dr. Milics Margit pedig a táplálékkiegészítők hatásait taglalta.

Gyermekeknek szólt a mozgás-, hang- és érintésterápia, volt aura- és íráselemzés, sámándobmeditáció. Feltűntek a Törökországban őshonos doktorhalak , melyeket bőrelváltozások kezelésére és bőrfrissítésre is ajánlanak. A test és a lélek egészségének kapcsolatáról, az önismeret fontosságáról és az öngyógyítás lehetőségeiről a hévízi Lévai Borbála tartott záró előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!