Hírek

2010.10.27. 04:00

Kórház-botrány újabb fejezet: egy baráti vacsorán készült a titkos felvétel?

Kedd óta több százan hallgatták meg azt a titokban készített hangfelvételt, melyen nagykanizsai kórházi vezetők az előző önkormányzati közgyűlés szocialista frakciójának több tagjával beszélgetnek az intézményt érintő kérdésekről. A hangfelvételen hallható közszereplőket az érdekes találkozóról kérdeztük.

Sámel József


Mint arról már beszámoltunk: az egyik közismert videomegosztó portálra több hanganyagot is feltöltött valaki egy tavaly októberi titkos találkozóról.  A felvételen jól hallható, amint a városi kórház ügyeiről folyik a diskurzus. Arról például, hogy miként lehetne eredménytelennek nyilvánítani a kórház gazdasági igazgatói posztra kiírt pályázatát, hogy később, a következő kiíráskor az nyerje el a beosztást, aki dr. Bátorfi József főigazgató bizalmát élvezi. A feltöltött anyagban szó esik még néhány orvos és kórházi dolgozó eltávolításáról is. Az ominózus találkozóról, illetve a hangfelvételről azokat kérdeztük, akik hangjuk alapján felismerhetők voltak.

Bicsák Miklós, aki a felvétel időpontjában az MSZP-frakció tagja volt, írásban küldte el nyilatkozatát. Mint fogalmazott: „Tavaly októberben egy baráti vacsorán vettem részt, ahol „munkahelyi” dolgokról is szó esett. Én mint akkori és mostani önkormányzati képviselő kiemelt figyelemmel kezelem a Kanizsai Dorottya Kórház ügyeit, támogatom az intézmény fejlesztéseit, a tárgyi és humánerőforrás biztosítását. Emlékeim szerint semmilyen konkrét kérés, kérdés nem hangzott el felém a beszélgetés során, így visszautasítok mindenfajta támadást. Ugyanakkor kiállok azokért is, akik rajtam kívül részt vettek a vacsorán, ezek az emberek már bebizonyították, hogy a legjobbat akarják a kórháznak. Az, hogy kinek az érdeke a kórház lejáratása, nem tudom, de ez az ügy nem használ az intézmény megítélésének.”

- A felvételt nem hallgattam meg, s nem is fogom - szögezte le dr. Fodor Csaba szocialista képviselő. - Elhívtak egy baráti beszélgetésre, ahol 4-5 óra alatt sok minden szóba került. Az, hogy ezt a beszélgetést, ki és hogyan vágta meg, és miként tálalja, nem az én dolgom megítélni. Véleményem szerint, aki diktafonnal érkezik egy ilyen beszélgetésre, az saját magát minősíti. Bárdosi Gábor, aki a felvétel időpontjában szintén a szocialista frakció tagja volt, a következőket mondta.

 

-  Tavaly októberben meghívást kaptam egy megbeszélésre, ám azt csak a helyszínen tudtam meg, hogy rajtam kívül kik vesznek részt ezen a találkozón. Az általam is megismert hangfelvételek - ha csak részleteiben is - azt tartalmazzák, ami a megbeszélésen elhangzott. Mindezt nem tartottam helyénvalónak, sőt, meg is lepett, hogy a kórház belső ügyeiről miért ilyen szűk körben folyik a beszélgetés. A találkozó végén - mint ahogy az a felvételen hallatszik is - éppen ezért jeleztem, hogy az elhangzottakról tájékoztatom az MSZP helyi elnökét, Böröcz Zoltánt is, amit meg is tettem. Amúgy önkormányzati képviselőként és az egészségügyi bizottság tagjaként mindent megtettem azért, hogy megoldódjanak a kórház problémás ügyei.

 Telefonon kerestük dr. Bátorfi Józsefet, a kórház főigazgatóját is, aki az illegálisan készült felvételre hivatkozva, illetve, hogy annak tartalmát még nem tudta meghallgatni, nem kívánt nyilatkozni. 



A videómegosztóra feltöltött hangfelvételek







Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!