Hírek

2010.10.27. 05:39

"Benne vagyok a korban, de nem érzem magam öregnek" - Visszatekintés Vértes Árpáddal

Tizenhat éven át tartó folyamatos munkakapcsolat után első alkalommal történt, hogy Vértes Árpáddal, a fürdőváros immár volt polgármesterével a lakásán beszélgettünk. Négy ciklus után, nem sikerült újra elnyernie a városvezetői tisztségét.

Horányi Árpád

 

Hangsúlyozza, hogy ezután is a jövővel akar foglalkozni.

- Mindannyiunknak a jövő a fontos, aki itt boldogulni akar. Bízom benne, hogy a város jövője ezután is jól fog alakulni, ehhez az előző ciklusokon keresztül hosszú távra sikerült megteremteni a biztonságos alapokat. Remélem, továbbviszi az új városvezetés azt a kezdeményezést, hogy a tavat kezelő gyógyfürdőkórházi vállalkozásban meglegyen az 51 százalékos önkormányzati tulajdonrész, továbbá kikerüljön új helyére az autóbusz-pályaudvar.

Vendéglősként, kereskedőként került a városvezetői székbe, onnan most újra a magánszférába készül.

- A vállalkozói gyakorlatból nem estem ki, hiszen a polgármesterség is egy nagy vállalkozás. A Piroska vendéglő és panzió felújítását tervezem. Amikor polgármester lettem bérbe adtam, két éve a lejárt szerződést már nem újítottam meg, a folytatásra már akkor gondoltam. A húsboltomat bérlő működteti, azt nincs szándékomban visszavenni.

 

Hirtelen megnőtt szabadidejét egyelőre pihenéssel, családi-baráti társasággal tölti.

- Amíg hivatalban voltam, a 16 év alatt nem tudtam kivenni a szabadságomat. Most ezt megadtam magamnak, s valójában most jöttem rá, hogy milyen nagy szükségem is van erre. A vérnyomásommal sincs azóta baj, pedig egy ideje már gyógyszert kellett rá szednem, most anélkül is rendben van. A baráti szálakat nem a polgármesteri tisztem szőtte, ezek személyes dolgok, a társaságom körében nem történt változás, de a találkozásokra több alkalmam van. Most jönnek az ünnepek: a mindenszentek, a karácsony. Szerencsés vagyok, hogy édesanyám ma is jó egészségben van. Budapesten él, 96 éves, hozzá tervezek egy hosszabb látogatást. Egyébként nincs egyedül, két erdélyi apácával lakik együtt, akik mindenben segítik.

Társadalmi tisztségei is vannak, amikben folytatódik a közéleti szerepe.

- A Zala Megyei Tűzoltószövetség alelnöke, a Hévízi Közbiztonsági Alapítvány elnöke vagyok. Ezekben szívesen tevékenykedem továbbra is. Benne vagyok a korban, de öregnek azért még nem érzem magamat.

- A Zala Megyei Tűzoltószövetség alelnöke, a Hévízi Közbiztonsági Alapítvány elnöke vagyok. Ezekben szívesen tevékenykedem továbbra is. Benne vagyok a korban, de öregnek azért még nem érzem magamat.

 

Leköszönő zalai városvezetők sorozatunk eddig megjelent cikkei:

Az elmúlt húsz év felemásra sikerült - Visszatekintés dr. Gyimesi Endrével

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!