Hírek

2010.09.16. 12:32

Jön a pénz, lesz fejlesztés!

Gazdasági, közlekedési és oktatási beruházásokra összesen 373 millió forint támogatást nyert Zalaegerszeg és térsége - közölte a város alpolgármestere és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) elnöke csütörtökön zalaegerszegi sajtótájékoztatón.

MTI

Manninger Jenő (Fidesz), a régiós fejlesztési tanács és egyben a Zala Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: az a célja, hogy a változások után a megye az eddigieknél nagyobb figyelmet kapjon, főleg a munkahelyteremtést illetően. A múlt héten Zalaegerszegen átadott mechatronikai inkubátorház után ezért is tartotta fontosnak, hogy faipari inkubátorház létrehozására közel 125 millió forint támogatást ad a fejlesztési tanács a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből.
   
Gyutai Csaba (Fidesz), Zalaegerszeg alpolgármestere örvendetesnek nevezte, hogy ismét lábra állhat a zalai megyeszékhelyen a faipari klaszter. A város északi ipari parkjának közelében összesen 178 millió forintos költséggel épül meg az új inkubátorház, amelynek potenciális ügyfélköre a környékbeli faipari szolgáltatók és vállalkozók.
   
A további nyertes pályázatokat ismertetve beszámolt arról, hogy összesen 120 millió forint támogatást nyert két zalaegerszegi óvodafejlesztés, továbbá egy csomópont-átépítést is támogat a régiós fejlesztési tanács.
   
A Hock János és Bíbor utca kereszteződésének átépítésére - amelynek teljes költsége 172 millió forint - 129 millió forint támogatást nyert a város. A csomópont átalakítása azért fontos, mert olyan ipari, szolgáltató, kereskedelmi területet érint, ahonnan a város iparűzési adójának jelentős része származik - tette hozzá az alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!