Hírek

2010.09.15. 18:12

Elismerés a családbarát médiáért

Az oktatásba történő beruházás a legjobb befektetés, amely megtérül - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerdán Budapesten, a Képmás című családmagazin díjátadóján, melyen lapunk munkatársa, Arany Horváth Zsuzsa is elismerést kapott.

MTI

A kereszténydemokrata politikus kiemelte: nem reformot terveznek, fenekestül felforgatni mindent, hanem olyan iskolarendszert szeretnének, amely a "legnemesebb kultúrtörténeti hagyományokra" épít a 21. század modern követelményeit alkalmazva.
  
 Ma az oktatási rendszer nem a hagyományos értékeknek, hanem a gyermeki vágyaknak kedvez - jegyezte meg, hozzátéve: miközben a tudásalapú társadalmat hirdették, a tanulás eredményei az előző kormány által meghozott intézkedések hatására romlottak és romlanak. Ezt a folyamatot meg kell fordítani - emelte ki. Olyan oktatási törvényre van szükség, amelyben helyükre kerülnek a jogok és a kötelességek - szögezte le Hoffmann Rózsa.
   
A felsőoktatás átalakításának kiemelt területe a pedagógusképzés lesz - jelezte, megemlítve, hogy kötelező etikai tartalmak bevezetését tervezik. "Ne is menjen pedagóguspályára az, akinek egyáltalán eszébe jut az internetre pornóképet feltölteni" - fogalmazott.
   
Az államtitkár - felidézve az egykori kultuszminiszter, Klebelsberg Kunó életútját - arról is beszélt, hogy a 30-as évek végére Magyarország gazdaságilag stabilizálódott, s magyarságára büszke lehetett, aki itt élt a Kárpát-medencében. A klebelsbergi politika útjelző kövei pedig azok a törvények, amelyek új alapokra helyezték a magyar oktatásügyet, vallásbékét teremtettek.
   
Ez az út modell lehet, hiszen Klebelsberg Kunó felismerte a 20-as évek Magyarországán, hogy az oktatásba történő beruházás a legjobb befektetés, amely megtérül - mutatott rá Hoffmann Rózsa.
   
Kitért arra, hogy a jövőt a családokra kell építeni, erre mondtak igen a választók, akik egyúttal a munkára, a rendre és a biztonságra is igen mondtak a tavaszi választásokon.
   
Beer Miklós váci püspök arról beszélt, hogy Magyarország jövője a családokon múlik. Ezért is nevezte fájónak, hogy "ezekben a napokban Magyarország népessége a napokban 10 millió alá csökkent". Ez egy komoly figyelmeztetés - fogalmazott a püspök.
   
A Képmás családmagazin és a Média a Családokért Alapítvány Családbarát Médiáért díját Arany-Horváth Zsuzsának, a Zalai Hírlap újságírójának, a ClassFM Rádió egyik, gyermekvállalással foglalkozó adásának és az MR1 180 perc műsora szerkesztőjének, Géczi Máriának ítélték oda



Arany Horváth Zsuzsától:

Ránk nyitotta a gázcsapot

Csonka Csonka család

Nevelés a szeretet makacs erejével és türelmével

Hétköznapi csodák: 14 család tart össze húsz éve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!