Hírek

2010.09.08. 15:52

Egyelőre lezárták a nagykanizsai kórház eszközbeszerzési ügyét

A közgyűlés kedden lezárta a Kanizsai Dorottya Kórház közbeszerzéseivel kapcsolatos vizsgálatot. A testület úgy határozott, hogy megvárja a rendőrségi nyomozás végét, s majd annak tükrében dönt a további lépésekről.

Győrffy Árpád

Mint arról lapunk korábban beszámolt: az önkormányzat pár hónappal ezelőtt vizsgálatot indított, miután felmerült a gyanú, hogy visszaélés történt a közpénzből finanszírozott eszközök, például egy röntgencső beszerzése kapcsán. Ezzel kapcsolatban több képviselő is tett fel kérdéseket a városi kórház vezetésének, melyekre az intézmény menedzsmentje írásban meg is küldte a válaszokat. Ezt követően viszont újabb kérdések merültek fel, melyekre szintén választ vártak a képviselők.

A keddi közgyűlésen kiderült: a kórház vezetése az újabb kérdésekre is megküldte a válaszokat, mellékelve a kért számlák és megrendelők másolatát is, ám ezen dokumentumok vizsgálatához külön szakértőre lett volna szükség. Mint az az előterjesztésben olvasható volt: a kórházi közbeszerzések tárgyában a rendőrség is nyomozást indított, így az önkormányzati vizsgálat során közbeszerzési szakértő párhuzamos kirendelése egyelőre nem indokolt.

A testület ezek után úgy határozott, hogy a vizsgálatot – a rendőrségi nyomozás végéig – lezárják, s majd a nyomozási eredmények ismeretében döntenek a kórházzal kapcsolatos további lépésekről.



Kapcsolódó cikkünk:
Az ár bizalmas adat? Vizsgálják az eszközbeszerzést a kórházban




A kapcsolt anyagok között további cikkeket talál a kanizsai kórházról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!