Hírek

2010.09.03. 05:45

Brutális mészárlás! Alig hagytak valamit az orvvadászok

Egy fej, lábak, s a használhatatlan belsőség - brutális orrvadászok csak ennyit hagytak abból a szarvastehénből, amit a csütörtökre virradó éjszaka lőttek le Gelsesziget közelében.

zaol.hu

Az eredetileg körülbelül 100-110 kilogrammos állatot a nagykanizsai Hubertus Vadásztársaság területén mészárolták le. A társaság szakemberei egy nehezen megközelíthető, süppedős, vizes repceföld közepén bukkantak rá a láthatóan friss, ám tegnap délutánra már szagosodó maradványokra.

- Egyik vadásztársam autóval haladt a közeli országúton, s onnét vett észre egy megtermett kutyát, a szájában nagy darab hússal- idézte fel Czanik Tibor vadőr. - Úgy gondoljuk, onnét, az útról lőhették meg a szarvastehenet, amit a szántó közepén nyugodtan, precízen ki is zsigereltek. Az a gyanúnk, hogy olyasvalaki volt az elkövető, aki jól ismeri az itteni viszonyokat, mert azt a földdarabot, ahol rátaláltunk a testrészekre, a vizes talaj miatt csak terepjáróval, s egyetlen irányból lehet megközelíteni. Egy szűk nyomtávú járművel jöttek be, s arra pakolták fel a húst.


A szakember szerint a vadásztársaság anyagi kára többszörös, hiszen nemcsak a szarvastehén tényleges áráról van szó, hanem azt is mérlegelni kell, hogy a vadászatok során ez a kifejlett nőstény hány értékes trófeájú bikát csalogatott volna a puska csöve elé.

Az utóbbi fél év alatt egyébként ez már a negyedik-ötödik eset, hogy orvvadászok garázdálkodnak a Hubertus Vadásztársaság területén. Nemrég, nyáron például három szarvasbikájukat lőtték ki a zsiványok. Kiefer Károly elnöknél mostanra betelt a pohár.

- Természetesen feljelentést teszünk a rendőrségen, emellett azonban mi magunk is igyekszünk felkutatni a bennünket megkárosító orvvadászokat - jelentette ki. - Legelőször is kétszázezer forint jutalmat ajánlunk fel annak, aki használható információval tud szolgálni az elkövetők kilétével kapcsolatban.




KORÁBBI, ORVVADÁSZOKRÓL SZÓLÓ CIKKEINKET MEGTALÁLJA A KAPCSOLT ANYAGOK KÖZÖTT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!