Hírek

2010.08.29. 12:05

Zala megye 7 csodája: Ösvény a sziklák alatt

Lelkes túrázó csapat kíséretében tekinthették meg a Zala megye 7 csodája újabb elemét az értékfelmérő akció ötletgazdái és képviselői szombaton. A márványtábla és az oklevél a Vindornyaszőlős és Nagygördő határán található Kovácsi-hegy sziklaösvényét jelöli a természeti csodák sorában.

Horányi Árpád

- Itt a legfontosabb elmondani, hogy mennyire széles körű és aktív vélemény nyilvánítás alapján készült az értéklista - hangsúlyozta Virrasztó Zsolt, az akciót segítő Zalai Hírlap főszerkesztője. A helybeliek által elmondottakra utalt, miszerint a természeti képződmény fennmaradása a működő bazaltbánya miatt veszélyben van. - Rávilágított arra, hogy az értékek kiválasztására adott 50 ezer szavazat mögött ott vannak azok az értékekre büszke emberek, akik nyilvánvalóan őrzői is kívánnak lenni választottjaiknak. A tábla így nem csak információ, hanem felkiáltó jel is.

Az akciót indító nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület képviseletében Lengyák István és Budavölgyi Kálmán adta át az okleveleket az értékeket óvó települések vezetőinek: Bődör József, Vindornyaszőlős és Judi Oszkár, Nagygörbő polgármesterének. A táblát adományozó megyegyűlés részéről Szalóky Jenő, a turisztikai bizottság elnöke beszélt a civil mozgalmak erejéről.

 


 Zala megye 7 csodája: a nemesnépi harangláb

 

OLDALTÖRÉS: Zala megye 7-7 csodája

 

 

 

Zala  megye 7-7 csodája


Zala megye 7 ember alkotta csodája
Becsehely-Pola műemlék templom  
Az egervári várkastély 
Festetics kastély, Keszthely 
4 Szent Anna körtemplom , Kallósd 
Göcseji Falumúzeum, Zalaegerszeg 
Nemesnépi fazsindelyes, szoknyás harangláb 
A zalaszántói sztúpa 


Zala megye 7 természeti csodája
Bödei energia domb 
Keszthelyi öböl
Cserszegtomaji kútbarlang
Hévízi gyógytó
Kovácsi-hegy bazaltfolyosója
Kis-Balaton
Zalaegerszegi Azáleás-völgy

(Klikkeljen a csodákra, s nézze meg fotókon!)

Az összes beérkezett csoda javaslat

A finisbe került csodák
- Természeti környezet
- Épített környezet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!