Hírek

2010.08.22. 02:26

Nagyobb lett a faluház Pethőhenyén

Felavatták pénteken a kibővített pethőhenyei faluházat. Az ünnepségre meghívták a településről elszármazottakat is, akik virágot ültettek a templom előtti parkban.

Szabó Judit

Az önkormányzat pályázati támogatással újította fel a faluház régi épületét mintegy 7 millió forintból, s 15 millió forintos beruházással, saját erőből épített hozzá egy új szárnyat. A létesítmény étteremmel, konyhával bővült, valamint emeleti helyiségekkel, ahol a jegyzőség kap helyet, s többek között egy dísztermet alakítottak ki. A konyha berendezése és az új helyiségek burkolata még hiányzik. Deák István polgármester tájékoztatása szerint jövőre fejezik be a fejlesztést. A kibővített faluházat Targuba Árpád, a megyegyűlés turisztikai bizottságának tagja, Karmacs polgármestere avatta fel. A faluban pénteken elszármazottak találkozóját tartottak, a vendégek rózsákat ültettek a templom előtt kialakított parkban.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!