Hírek

2010.08.24. 14:23

Jogerős az etyeki polgármester nyilvántartásba vétele

Jogerőssé vált az etyeki polgármester polgármesterjelöltként való nyilvántartásba vétele, miután a Fejér Megyei Területi Választási Bizottság határozatára a törvényben meghatározott határidőn belül nem érkezett felülvizsgálati kérelem - közölte Varjú Mihály Fejér megyei főjegyző kedden.

MTI

Etyek jelenlegi független polgármesterének polgármesterjelöltként történő nyilvántartásba vételét azt követően rendelte el a Fejér Megyei Területi Választási Bizottság (tvb), hogy a helyi választási bizottság megtagadta, arra hivatkozva, hogy Szűcs Lajosra vonatkozik az az alkotmánymódosítás, amely megtiltja, hogy a rendőrség hivatásos tagjai leszerelésük után három évig jelöltként induljanak az önkormányzati választáson.
   
Határozatában arra hivatkozott, hogy Szűcs Lajos három éven belül szüntette meg szolgálati viszonyát a rendőrségen. A polgármester - aki tavaly február elseje óta irányítja a települést - a döntés ellen fellebbezett.
   
A tvb megállapította, hogy az első fokon eljáró bizottság törvénysértőn járt el, amikor az ügyben zárt ülésen hozott döntést, hiszen a választási bizottságok működése és tevékenysége nyilvános. Megállapította továbbá, hogy a helyi választási bizottság döntésének idején - augusztus 18-án - még nem volt hatályos a jogszabály, mert csak augusztus 19-én 0 órakor lépett hatályba.
   
Nem osztotta viszont Szűcs Lajosnak azt az álláspontját, hogy az alkotmány módosítása csak a fegyveres és rendvédelmi testületek jelenleg is állományban levő tagjaira vonatkozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!