Fontosak a kisebb beruházások is

2024.05.30. 16:30

Járdaszakasz újult meg Zalaegerszegen, a Kert utcában

Mintegy hatvanhat méter hosszan, átlag másfél méter szélességében újult meg a Kert utca északi oldalán a járdaszakasz. A részletekről csütörtökön tartott a helyszínen sajtótájékoztatót Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő és Cseke Tibor, a városüzemeltetési osztály vezetője.

Mozsár Eszter

Zalaegerszegen, a Kert utcában ismét megújult egy járdaszakasz. A sajtótájékoztatón Cseke Tibor és Böjte Sándor Zsolt.

Fotó: Mozsár Eszter

A Kert utca északi oldalán, a 25. és a 35. számú ingatlanok között az arányos városfejlesztés jegyében valósult meg a járdaburkolat felújítása április-májusban, hangzott el a bejáráson. A meglévő, öntött aszfalt burkolatú járda állapota az évek során jelentősen leromlott, repedezett, balesetveszélyes volt.

- A belvárosban számos, nagy volumenű fejlesztés valósul meg, ám ezek a kisebb beruházások ugyanúgy fontosak az itt lakók számára – hangsúlyozta a képviselő. - A körzetben folyamatosan fejlesztjük az infrastruktúrát, bővítjük a parkolókat, szépítjük a köztereket. Itt a helyszínen tavaly már elkészítettünk egy szakaszt, ezt idén  folytattuk. A Kert utca azért is fontos, mivel itt találhatók az E.ON és a LÉSZ ügyfélszolgálati irodái, valamint a volt Univerzál területén kisebb-nagyobb szolgáltatók, vállalkozások vannak. Sokan használják ezt az utcát, ezért indokolt volt a járdaszakasz felújítása.

Böjte Sándor Zsolt hozzátette, láthatóan megújulnak a régi házak, többen költöznek a körzetbe, s a tervek között szerepel egy társasház építése. Cseke Tibor a műszaki paramétereket ismertetve elmondta: 66 méter hosszan, másfél méter szélességben teljes pályaszerkezetében építették át és aszfaltozták a szakaszt. Kiemelt szegély és kerti szegély is épült, a kivágott tuják helyre új borokat ültettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában