A ravatalozót is felújítják

2024.05.30. 16:15

Új kerítés került a temetőbe Tormaföldén

Szem előtt tartja az önkormányzati képviselő-testület a faluban a temetők fejlesztését, rendben tartását, ezért már eddig is több munkálatot végeztek el a helyi temetkezési helyeken.

Korosa Titanilla

Saját erőből készült el a temetőben az új kerítés, tájékoztatott Kondákor József polgármester

Fotó: Korosa Titanilla

- Tormaföldén az önkormányzat két temetőt gondoz, fejleszt – tájékoztatott Kondákor József, a település polgármestere. - Az elmúlt évben a lakosi temetőben, a falu déli részén készítettünk kovácsoltvas kerítést a faluprogram egy pályázata révén, idén tavasszal pedig a másik, a felső temetőben is ugyanolyan kerítést építettünk önerőből.

A polgármester arról is beszámolt, hogy eredményesen szerepeltek a Magyar falu program egy újabb pályázatán, az elnyert összegből hamarosan nekiállnak a lakosi temetőben a ravatalozó felújításának, mely magába foglalja a nyílászárók és a burkolat cseréjét, a festést, illetve a tető felújítását. Ezen kívül terveik közt szerepel még idén, hogy helyet alakítanak ki az urnás temetkezéshez is, úgynevezett urnaoszlopok kiépítésével egy térkövezett területen, illetve az új temetőrész előkészítése is megtörténik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában