Hírek

2010.08.22. 09:50

Gáz, fröccs és száguldás! Dübörgő motoros találkozó

Motorok dübörögtek szombaton délután a Helikon strandon és Keszthelytől Balatongyörökig; hét végén felvonulással egybekötve tartották a Gáz-Fröccs találkozót.

Sámel József

- A motoros szezon egyfajta zárása ez a találkozó, aminek Keszthely kiváló helyszíne. Sajnos tavaly elmaradt, s most kevesebben vagyunk, elég későn kezdték el a szervezést – fogalmazott a zalaegerszegi Nemes Tibor, aki Molnár Attilával, Polgár Jánossal és Gömbös Norberttel érkezett a rendezvényre. – A hangulatra soha nincs panasz, örülünk egymásnak, megyünk egy-két kört, aztán indulunk tovább. Főleg a dunántúli rendezvényekre szoktunk járni, Tatára, de nem ritkák a külföldi túrák sem.


- Tegnap kiruccantunk Bécsbe, körülnéztünk a motoros boltokban, meg elnyaltunk egy fagyit – vette át a szót a csapathoz tartozó Polgár János. – A múltkor Dubrovnikban jártunk, négy napos kirándulást szerveztünk. A távolság nem kicsi, de megbízható motorokkal kényelmesen teljesíthető. No meg az élmény! Soha nem autópályán megyünk, mert az monoton, hanem a kanyargós hegyi szakaszokon. Aki sofőrként, vagy utasként már átélte ezt, azt tudja, miről beszélek. Amúgy elárulhatom, a lányok, a feleségek nem szeretik a hosszú távokat

 A motorosok közül többen megjegyezték, hogy a gazdasági válság és a magas benzinár a motoros találkozókat is érezhetően megtizedelte.

- Nem a felére, hanem negyedére csökkent a létszám – vélte a dörgicsei Slemmer Zsolt. A balatonalmádi Bagó Attila azt tette hozzá, hogy alaposan át kell gondolni mikor és melyik találkozón vesznek részt. Az összes nem megy, sem a pénz, sem az idő miatt. Amelyiken azonban ott vannak, nem kérdés, hogy hamisítatlan a hangulat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!