Hírek

2010.06.01. 05:55

Elegáns? Hippi stílusú? Diákok a kifutón

Iskolaköpenyt nem, egyedi, jópofa uniformist azonban viselnének a hévízi Bibó-gimnázium diákjai. Legalábbis a minap, egy program keretében többen ekképp nyilatkoztak.

Sámel József

A 9. a angolos és németes csoportjának diákjai az intézmény összes diákja előtt léptek a kifutóra. A siker és a taps nem maradt el.

- A futurisztikus stílust képviseltem, vad ruhákat vettem fel - mondta mosolyogva Lénárt Lili. - Így jó volt, de azért ez az öltözék iskolában, a mindennapokon túlzás lenne. Amúgy egyáltalán nem volt könnyű az egyes darabok beszerzése.

Azt már Vidák András tette hozzá, hogy iskolaköpenyt nem, ám valami jópofa uniformist el tudna képzelni az iskolában.

- A ma általam viselt ruha nem lenne jó a mindennapokra, ám egy stílusos egyenruha lehet, hogy elmenne - mondta.

Hasonlóképpen fogalmazott Cseke Julianna is, akitől megtudtuk: a program folytatására vannak elképzeléseik, de egyelőre még terveznek.

- Édesanyaként is mondhatom, hogy a mai gyerekek öltözködés szempontjából nincsenek könnyű helyzetben. Sok-sok stílus közül választhatnak, a döntés pedig nem könnyű - tette hozzá.


A jópofa uniformist nem utasítanák el
A Bibó-gimnázium rendezvényén kiderült, hogy az egyszerű, hagyományos iskolaköpenytől ódzkodnak a gyerekek, de egy egyedi uniformist legtöbben nem utasítanának el. A szervezők tervezik a program folytatását, a fellépők ruháit megszavaztatják, a véleményeket kiértékelik. Azt mondják, az iskola számára akár egy sajátos egyenruha-tervezetet is „adhatnak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!