Hírek

2010.04.14. 12:01

Rota vírus okozta a látogatási tilalmat Keszthelyen

A Zala Megyei Kórház után a keszthelyiben is betegfelvételi és látogatási tilalmat rendeltek el. A hétfő óta tartó korlátozás két osztályt érint.

MTI

A korábbiakkal ellentétben nem calici, hanem rota vírus okozta a panaszokat. Dr. Kvarda Attila főigazgató elmondta, hogy vírusos eredetű hányással és hasmenéssel járó fertőző betegség veszélye indokolta az intézkedést, a krónikus és az ápolási osztályra vonatkozóan. Felvételi igény esetén a kórház vezetése konzultál a beutaló orvossal más intézménybe való irányításról vagy halasztásról, tekintve, hogy a korlátozás nem aktív ellátást érint.

A krónikus osztályon hétfő óta huszonnyolc, az ápolási osztályon pedig öt, hasmenéssel, hányással járó megbetegedést észleltek. A laboratóriumi vizsgálatok a mintákban rotavírust mutattak ki. A vírus gyomor- és bélrendszeri fertőzést okoz, jellemző tünete a hányás és a hasmenés - közölte Kvarda Attila az MTI-vel.
   
Hozzátette, hogy a betegek gyógyulófélben vannak, senki sem került súlyos állapotba. Mindkét osztályon fokozott higiénés szabályokat vezettek be: a betegeket elkülönítették, előírták védőeszközök, fertőtlenítőszerek fokozott használatát, és áttértek a hatékonyabb, klórtartalmú fertőtlenítőszerek használatára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!