Hírek

2010.04.03. 05:43

A közgyűlés előbb megtiltotta, majd megengedte!

A korábbi átmeneti tiltás után ismét kitehetik megállító tábláikat a nagykanizsai Fő út járdájára a Bazárudvar kereskedői - s velük együtt a többi udvaré is. A közgyűlés ugyanis módosította reklámrendeletét.

zaol.hu

- Hetek óta nincs forgalmunk, még annyian se térnek be, mint előtte - magyarázta. A szemben lévő szoláriumban Holczer Anita viszont úgy vélekedett: valóban rontja a belváros képét a sok hirdetőtábla. Ezzel együtt a kisvállalkozásoknak szükségük van erre a bevált és olcsó reklámra.

A vállalkozók nyomására Bicsák Miklós önkormányzati képviselő a legutóbbi közgyűlés elé terjesztett egy javaslatot, amelynek elfogadásával a képviselő-testület megvonta a főépítész véleményezési jogát. Így most már nem kell a szakember hozzájárulása, ha valaki a helyi értékvédelem alá tartozó épületek környezetébe akar kihelyezni reklámtáblákat. A Fő út épp ilyen - tehát jöhetnek vissza a táblák.

- Megértettük a vállalkozók kérését, ezért támogattuk Bicsák Miklós javaslatát - mondta kérdésünkre Gyalókai Zoltán, a városüzemeltetési bizottság elnöke. - Úgy döntöttünk, hogy a belváros-rekonstrukció befejezéséig újra kitehetik a megállító táblákat, de csak korlátozott és ellenőrzött számban, s kizárólag a szakemberek által kijelölt helyre.


NEM ÉRT EGYET VELE
Helytelenítem a képviselő- testület döntését, amely véleményem szerint vét a XXI. századi városarculat ellen – mondta lapunknak Deák-Varga Dénes főépítész. – Sajnálatos, hogy csak rövid ideig lehetett rend a belvárosban, ahol pedig sok a műemlék, vagy helyi védettséget élvező épület. Azok, akik álláspontjával nem értenek egyet, legtöbbször Bécset hozzák fel példaként. Nem a külföldi rossz példákat kellene átvenni, van ugyanis több jó hazai is – azokat érdemes követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!