Hírek

2010.02.03. 03:29

Jubileumi közgyűléssel ünnepelt a Zalai Falvakért Egyesület

Zalaegerszeg - Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte tegnap a Zalai Falvakért Egyesület a megyei bíróság dísztermében. A rendezvényen első alkalommal adták át a Zalai Falvakért-díjakat.

Szabó Judit

Az egyesület 20 éve segíti a kistelepülések életben maradását és fejlődését. A kilencvenes évek elején, a területfejlesztési törvényt megelőzve, országos példát mutatva ösztönözte a tanácsi béklyóból szabadult, s gyakran szembenálló önkormányzatokat összefogásra, kistérségi társulások létrehozására, s a nevéhez fűződik a zalai falugondnoki hálózat kialalakítása. A foglalkoztatásban és az önkéntes tevékenység népszerűsítésében egyaránt szerepet vállaló civil szervezet ünnepi közgyűlésén többek között Kustán Dénes, az egyesület első elnöke, dr. Szinku Mihály, az alapítás egyik kezdeményezője, valamint a megyegyűlés előző elnökei: dr. Pálfi Dénes, Varga László és Kiss Bódog Zoltán, a jelenlegi közgyűlés nevében pedig Szalóky Jenő bizottsági elnök mondott köszöntőt. A jubileum alkalmából az ünnepelt civil szervezet Zalai Falvakért-díjat alapított, melyet Guitprechtné Molnár Erzsébet elnök dr. Pálfi Dénesnek, a megyegyűlés volt elnökének, valamint a díjazott Zala Megyei Népművészeti Egyesület képviselőjének, Skrabut Éva elnöknek nyújtott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!