Hírek

2010.01.13. 16:35

Épülhet a 622 milliós Infocentrum Zalaegerszegen

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar egerszegi intézetében szerdán került sor a 622 millió forintból megvalósuló Infocentrum alapkőletételére.

Péter Gyöngyi

Zöld utat kapott egy barnamezős beruházás, fogalmazott köszöntőjében Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora a szerdai sajtótájékoztatón, melyet az Információtechnológiai és Gazdasági Információs Tudásközpont (Infocentrum) alapkőletétele kapcsán tartottak a zalaegerszegi intézetben.


Az Infocentrum megvalósításához egy a kampuszon belüli épület ad alapot, hangzott el az ünnepélyes rendezvényen, melyen részt vett dr. Jánosa András, a BGF  Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar dékánja, dr. Tóth József, az egerszegi intézet igazgatója, dr. Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Gyutai Csaba, Zalaegerszeg alpolgármestere, Balaicz Zoltán, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója és  Baksa Attila, a kivitelező ZÁÉV Zrt. elnök-vezérigazgatója.


Tájékoztatójukból kiderült, az 1513 négyzetméteren megvalósuló, szeptemberre befejeződő beruházás meghaladja az intézmény igényeit, az Infocentrum szolgáltatásait a többi egerszegi felsőoktatási intézmény hallgatói, adott esetben középiskolások, továbbá helyi lakosok, könyvtárak, környező vállalkozások is igénybe vehetik. A háromszintes, akadálymentesített, geotermikus energiát hasznosító épület földszintjén könyvtár, oktatási kabinet, kutatószoba kap helyet, az emeleten számítógépes termek, nyelvi laborok, a felső térben közösségi teret alakítanak ki.

A költségekhez a Zala Megyei Önkormányzat és Zalaegerszeg önkormányzata 10-10 millió forinttal járult hozzá, az egerszegi intézmény 5 millió forint önrészt biztosít az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megítélt 597 millió forintos támogatáshoz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!