Hírek

2009.11.21. 07:29

Intézményi elvonások Zalaegerszegen

A zalaegerszegi intézményeket 2,5 százalékos elvonással sújtja a jövő évi költségvetés, melynek elfogadták a koncepcióját, közölte dr. Gyimesi Endre a közgyűlést követő sajtótájékoztatón.

zaol.hu

A polgármester elmondta, a kormányzati megszorítások miatt 1,4 milliárd forint hiánnyal kezdenék az évet, ha nem változtatnának a gazdálkodáson. Az ilyen mértékű hiányt elkerülendő 2,5-kal csökkentik az intézmények, s 4-kal a polgármesteri hivatal finanszírozását, a cégeknek pedig 10-os kiadáscsökkentést vagy bevételnövelést írnak elő. Így a büdzsé főösszege 15,2 milliárd forint lesz, a hiány pedig 737 millió.

A közgyűlés újabb öt évre Tompa Gábort választotta a Kvártélyház ügyvezetőjévé, a Városrehabilitációs Kft. vezetéséről lemondott Sziráki István feladatait pedig Doszpoth Attila végzi a Városfejlesztő Zrt. irányításával párhuzamosan. Döntés született a Zalaegerszegért Díjak odaítéléséről.

A díjat Tarjánné dr. Szabó Zsuzsanna nyugalmazott iskolaigazgató, Béres János szobrászművész, Csegzi Sándor marosvásárhelyi alpolgármester, dr. Décsy Jenő közgazdász, Halász István testnevelőtanár, a Kertvárosi Általános Iskola alkalmazotti közössége és az Énekmondó Együttes kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!