Hírek

2009.10.13. 02:25

Történelemben búvárkodtak

Keszthely (th) - Három általános iskola öt kis csapata bizonyította be a Babamúzeumban tartott vetélkedőn, hogy a magyarok történelmét nemcsak tudni kell, de szeretni is lehet.

zaol.hu

A Fejér György Városi Könyvtár rendezésében, Török Tibor, a Babamúzeum vezetője támogatásával megvalósuló Árpádoktól a kurucokig elnevezésű történelmi vetélkedő második fordulójára került sor a minap. A lelkes kis csapatok felsősei, az elvárt anyagon kívül hihetetlen mennyiségű plusz tudásukról tettek bizonyságot. Szükség is volt a felkészültségükre, hiszen az írásbeli feladatok mellett mintegy időutazó idegenvezetőként, szóban is be kellett mutatniuk őseink életét. Barangoltak Magyarország néprajzi tájegységein, példaképet választottak a múzeum történelmi panoptikumban, és a magyar mondavilágba is el kellett kalauzolni a háromtagú zsűrit. A kuruc korból származó népzene sem maradt ki a feladványok köréből, és a totó sem a szerencsén múlt ezen a megmérettetésen.

A versenyt a Csány-Szendrey ÁMK belvárosi iskolájának csapata nyerte: Nagy Délia, Kraliczky Orsolya és Kocsondi Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!