Hírek

2009.10.30. 03:25

Torna gondtalanul Zalaszentgróton

Zalaszentgrót - Az óvodaépület megújult, a bölcsődei szolgáltatás beindult, ráadásul a gyermekek számára sikerült kialakítani a nagyon régóta áhított tornaszobát is.

zaol.hu

- Nagyon örülünk a rekonstrukciónak, több okból is - fogalmazott Baráth Józsefné, az óvoda vezetője. - Egyrészt megszépült az intézmény, megtörtént a fűtéskorszerűsítés, a homlokzat színezése, a nyílászárók cseréje, s a helyiségek rekonstrukciója egyaránt. Másrészt sikerült kialakítani egy tágas, rendezvények megtartására is alkalmas tornaszobát, mely mindig hiányzott. Ez azt jelenti, hogy a hidegebb időben is tudjuk biztosítani a gyerekek mozgásigényét. A helyiség létének köszönhetjük, hogy beindult gyógytestnevelés heti hat órában. Öröm, hogy szertárt is ki tudtunk alakítani, így a sok, korábban pályázaton nyert eszközt végre egy helyen tudjuk tárolni.

Baráth Józsefné elmondta: az udvart is rendezik.

- Nemrég elnyertük a Zöld óvoda címet, aminek kapcsán több feladatot terveztünk be. Egyebek között sziklakerteket alakítunk ki, minden csoportnak lesz saját helye, amit a gyermekek rendeznek, ápolnak. Nagy álmunk azonban egy közös kiskert, melybe gyógynövényeket ültetnénk.

Az óvoda felújítására egyébként a városi önkormányzat pályázott, s 13 millió forintot nyert a munkálatokra. Ezt megtoldotta az önerővel, így a közelmúltban több mint 17 millió forintot fordíthattak az óvodára. Az intézményben sikerült beindítani a bölcsődei ellátást is, az előírások alapján öt gyermeknek tudnak helyet biztosítani.

- A bölcsőde szeptemberben zökkenőmentesen beindult, szakképzett gondozónő van a gyerekekkel. A szülők örültek a lehetőségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!