Hírek

2009.07.10. 02:27

Robogó roncsok mezei versenye (július 26.)

Gyenesdiás (há) - A technikai sport kedvelőit várják július 26-án arra a programra, amit a település roncsderbi pályáján rendez a Somogy megyei Pusztakovácsi Autósport Egyesület.

Horányi Árpád

A nyaranta egy-egy alkalommal sorra kerülő verseny immár hagyomány a településen kínált szórakoztató programok között.

Fodor Timót, a versenyt szervező egyesület elnökhelyettese elmondta: noha manapság gazdasági válsági hatások nélkül rendezvényekről is alig lehet beszélni, ők minden zokszó nélkül teszik a dolgukat.

- Számításaink szerint ugyan várhatóan kevesebb nevező indul a korábbiakban jellemzőnél, de egyetlen kategória sem fog kimaradni - hangsúlyozta. - Emellett a Nyugat-Dunántúl a szokott módon lesz képviselve, Zalából, Vasból, Somogyból és Veszprém megyéből 8 egyesület vesz részt, s ezúttal jönnek német és osztrák versenyzők is. Öt kategóriában rajtolnak majd a versenyzőink. Idén is indulnak gyermekek Trabanttal, láthatják a nézők a szöcskék néven ismert épített gépeket, szerepelnek továbbá a különféle típusok a széria kicsi és a széria nagy kategóriában az 1600 köbcentiméter alatti illetve feletti motorral, s ringbe szállnak a ladások.

Versenyen kívül színesíti majd a látványt egy quadbemutató is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!