Hírek

2009.07.08. 06:23

Puccsszerű közgyűlést tartottak Nagykanizsán

Nagykanizsa - A szükséges minimum, 14 képviselő vett részt a tegnapi rendkívüli közgyűlés érdemi részén. A szocialisták, jelezve tiltakozásukat, a napirendi pontok elfogadása után elhagyták a Medgyaszay Házat.

Sámel József

Cseresnyés Péter alpolgármester az ülés elején elmondta: a rendkívüli közgyűlés összehívását 4 bizottsági elnök kezdeményezte. A testületnek két napirendi pontot kellett megtárgyalni - a vagyongazdálkodási rendelet módosítását, másrészt azt, hogy Marton István polgármester helyett Papp Nándor képviselje az önkormányzatot a Vízmű Zrt. következő közgyűlésén.

Az MSZP-frakció tagjai a napirendi pontok elfogadása előtt kinyilvánították, hogy nem kívánnak részesei lenni a kutyakomédiának. A szocialisták szerint semmi sem indokolta, hogy a fent említett két témakörben rendkívüli közgyűlést kelljen összehívni, hacsak az nem, hogy Marton István polgármester nem tartózkodik idehaza a héten.

- Minősíthetetlen ez a fajta eljárás - fakadt ki Horváth István (független) képviselő, aki szerint talán bűzlik valami a Vízműnél, ha a Fidesz mindent elkövet, hogy a polgármester ne tudjon részt venni a vállalat e hónap végi közgyűlésén.

A feltételezést természetesen visszautasították, Cseresnyés Péter alpolgármester jelezte: nem volt mérlegelési jogköre, a rendkívüli közgyűlést kötelező volt összehívni.

Gyalókai Zoltán (Fidesz), aki egyben a Vízmű felügyelőbizottságának elnöke is, elmondta: a vállalat működésével és gazdálkodásával kapcsolatos kérdésekre a minap kielégítő választ kapott a vezetőségtől a felügyelőbizottság, sőt, az azóta beérkező újabb kérdésekre is rövidesen választ ad a Vízmű vezetősége.

A testület a közel egyórás vita után végül döntött a napirendi pontok felvételéről, jóllehet addigra már az érdemi vita is lezajlott. A szocialisták nem kívántak részt venni a szavazáson, ezért elhagyták a Medgyaszay Házat. A jelen lévő képviselők, összesen 14 fő, mindkét előterjesztést megszavazta, így az önkormányzatot július 31-én Papp Nándor képviseli majd a Vízmű Zrt. közgyűlésén.

A közgyűlés végén az MSZP sajtótájékoztatót tartott, ahol hangsúlyozták: a Marton-Cseresnyés ellentétet a Fidesznek kell megoldania, hiszen mindkét városvezetőaz ő jelöltjükként jutott a közgyűlésbe.A polgármestert érintő kérdésben nélküle döntöttek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!