Hírek

2009.07.07. 02:29

Horgásztáborban - Barátságban a természettel

Keszthely - A Helikon Horgászegyesület idén is megrendezte a környékbeli általános iskolások körében immár hagyományos és közkedvelt horgásztábort.

Zalai Hírlap

A tábor idején reggel 9 órára vidám gyermekcsapat tölti meg a Balaton-parti horgásztanyát: benépesül az udvar, a tópart, az oktatóterem - mikor hol, milyen elfoglaltság vár a résztvevőkre.

 

- Reggel mindig a programismertetővel kezdünk - mondta Balázs István horgászegyesületi elnök, a tábor vezetője. A horgászkészségekkel való műveleteket idekint gyakoroljuk, minden délelőtt van filmvetítéssel kísért előadás, a délutáni órákban pedig a gyakorlat: azaz maga a horgászás zajlik itt a parton. 


Idén 35 gyermek vesz részt a táborban.

 

- Igyekszünk lekötni a foglalkozásokkal a gyermekek figyelmét, ezért is igen változatos elfoglaltságot kínálunk - folytatta Balázs István. - A helyi Georgikon egyetemi karral való kapcsolatunk révén vendég előadók érkeznek ilyenkor. A témakörök felölelik a Balaton élővilágával kapcsolatos alapvető tudnivalókat. Hallhatnak a vizek veszélyeiről, megismerkedhetnek mindazzal, ami a horgászélményt jelenti.

 

Mindezek segítik annak a szemléletnek a kialakulását, ami szükséges a természettel való együttéléshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!