Hírek

2009.07.10. 02:29

Csak a kötelező jár

Lenti (gyf) - A Petőfi úti óvodaépület és a háziorvosi rendelők felújítását tervezi az önkormányzat, ezért módosítani kellett az idei költségvetési rendeletet. Az idén hárommillió forintot fordítanak a beruházásokhoz szükséges engedélyes és kiviteli tervek elkészítésére.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről is döntött tegnap délután megtartott soron kívüli ülésén a városi képviselő-testület. A dokumentumokat a fejlesztési céltartalék terhére készítik el. Az önkormányzat gazdálkodását illetően arról is határozott a testület, hogy a fogyatékos személyek nappali integrált intézményének kialakításához újabb pályázatot nyújtanak be, ezúttal a beruházás 6,5 millió forintos önrészének csökkentése érdekében.

A lentikápolnai településrészi önkormányzat a jövőben a jelenlegi négy helyett három fővel működik tovább. Mindezt költségvetési takarékossági okokkal indokolták.A képviselő-testület tárgyalt a gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek javadalmazásáról is. Az egyik önkormányzati tulajdonú cégnél, a Lenti Hulladékkezelő Kft.-nél, ahol a jelenlegi vezető a könyvelői tevékenységért kapott munkabére mellett eddig havi tízezer forintért látta el az irányítási feladatokat, illetve a Lenti Városgazdálkodási Kft.-nél, ennek vezetője - aki egyben a Lenti Városüzemeltető Kft.-t is irányítja - a tevékenységéért külön juttatásban eddig nem részesült. Döntés: az ügyvezetők csak a kötelezően adandó megbízási díjukat vehetik fel, egyéb adható juttatásban nem részesülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!