Hírek

2009.06.04. 02:30

Még vetélkednek

Nagykanizsa (hba) - Igaz, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének voltak botlásai, tévedései, ám a liberális értékeket mi képviseltük a legbátrabban - jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Gusztos Péter, a párt frakcióvezető-helyettese.

zaol.hu

A rájuk adott szavazatok nem vesznek el, mondta, hiszen a kutatások azt mutatják: harmadik erőként az SZDSZ kerül be az Európai Parlamentbe. E tekintetben még vetélkednek egy másik, az erősödő hazai szélsőjobbot képviselő politikai alakulattal, melynek kapcsán arra figyelmeztetett: a második világháború után éppen az ez által megjelenített, befelé forduló, kirekesztő, gyűlölködő nacionalizmus ellen léptek szövetségre az Európai Unió alapítói.

Gusztos Péter kijelentette: büszkék a most záruló ciklus SZDSZ-es EP-képviselőire, Szent-Iványi Istvánra és Mohácsi Viktóriára, akik közül előbbi a magyar képviselők legaktívabbjai közé tartozik. Meggyőződése, hogy Szent-Iványinak ismét lesz helye az Európai Parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!