Hírek

2009.05.05. 09:26

Ha körülményes a kanyarodás

Türje - Soha nem volt egyértelmű, s emiatt teljesen biztonságos a Türje-Zalaszentgrót kereszteződés. A Sümeg-Zalaegerszeg út felújításával most próbálták orvosolni a problémát, ám az új rend nem nyerte el az autósok tetszését, sőt!

Sámel József

A közlekedők - mondván: nincsenek kétségeik afelől, hogy a tervezők szándéka jó volt - hangot adtak azon kifogásuknak, miszerint az átalakítással az illetékesek tulajdonképpen átestek a ló másik oldalára. A sümegi szakaszba torkolló, eddig nagyon széles utat ugyanis most olyannyira leszűkítették, hogy két személyautó sem fér el biztonságosan egymás mellett, nem beszélve a nagyobb járművekről, tehergépkocsikról, buszokról. Az elmúlt hetekben, napokban többször előfordult, hogy a járművek tolatgatva tudtak csak kanyarodni. A panaszkodók szerint a nemrég kialakított, ívesen benyúló, magas padkás járdasziget balesetveszélyes helyzeteket okozhat, jobb lett volna, ha más módon rendezik a kereszteződést. Az ügyben az önkormányzat is észrevételt tett.



A leszűkített útkereszteződésben nehezen férnek el egymás mellett a járművek. Gyakran tolatgatásra kényszerülnek
Fotó: Sámel József

A helyzettel kapcsolatosan Büki Zoltán, a Magyar Közút Zrt. Zala Megyei Igazgatóságának osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta: a Sümeg-Zalaegerszeg összekötő út Türje átkelési szakaszán lévő csomópont terveinek egyeztetése széles körben megtörtént. A tervek alapján a hét méter széles útburkolattal, valamint az alkalmazott tizenkettő méteres kanyarodó sugarakkal a csomópont minden irányban biztonságosan járható.

- Az átépítéssel a célunk a csomópont szűkítése, a forgalom csillapítása, valamint a vízelvezetés kiépítése volt. A korábbi állapotokhoz képest ez természetesen jelentős változást jelent, melyet az úthasználóknak meg kell ismerni, s mely kezdetben nehézséget és kellemetlenséget is okozhat - fogalmazott, hozzáfűzve: - Az olvasói megkeresésre a terv szerinti megfelelőséget a helyszínen ellenőrizzük, és amennyiben attól eltérést tapasztalunk, akkor megtesszük a szükséges intézkedéseket a járhatóság, valamint forgalombiztonsági szempontok érvényesítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!