Hírek

2009.04.21. 02:25

Tűzoltás: drasztikusan emelkedett a vonulások száma

Nagykanizsa (pa) - Szombaton tartotta éves közgyűlését a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség. Mint elhangzott: a hivatásosok és önkéntesek munkája jól kiegészíti egymást, így a tűzoltóknak az sem okozott megoldhatatlan problémát, hogy közel 20 százalékkal emelkedett a vonulások száma.

Sámel József

Mint azt Egri Gyula, a megyei szövetség elnöke beszámolójában elmondta: a múlt esztendő nagy erőpróba volt a zalai tűzoltók számára, hiszen az előző évihez képest közel 20 százalékkal emelkedett a vonulások száma. Mindez a nyári szárazsággal, s az ebből adódó avartüzekkel, valamint az M7-es autópályával, s a sztrádán történt balesetekkel magyarázható. Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta: a hivatásos és önkéntes tűzoltók tevékenysége jól kiegészítette egymást, nemegyszer előfordult, hogy közös erőfeszítéssel fékezték meg a lángokat.

A szövetség pénzügyi helyzetéről már nem tudott ilyen rózsás képet festeni Egri Gyula elnök. Mint megjegyezte: tavaly mindösszesen 1,5 millió forintból gazdálkodtak, melyből a megyei tűzoltóversenyt és egyéb programokat finanszíroztak. Pályázatokon a zalai egyesületek mintegy 6 millió forintot nyertek új felszerelésekre és szertárok felújítására.

Ezek is érdekelhetik