Hírek

2009.04.09. 02:28

Jogilag még nem tekintik lezártnak

Zalaegerszeg (ahzs) - A Zala megyei közgyűlés is igyekezett a januári áramszünet kárvallottjainak segítségére sietni, a lapunkban is ismertetett fejleményekkel azonban nem teljesen elégedettek.

Szabó Judit

A januári többnapos áramkimaradás miatt keletkezett károkkal kapcsolatban a Magyar Energia Hivatal jelentése kapcsán örömmel vettük, hogy a károkért pénzhez jutnak a zalai károsultak , jelezte tegnap szerkesztőségünknek Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, de az örömbe üröm vegyül, tette hozzá. A jogi képviselővel együtt úgy véljük, jogilag vitatható a vizsgálat megállapítása. Több pontban elmarasztalják az E.ON áramszolgáltatót, de kötbér kifizetésére nem kötelezik, ugyanakkor megállapították, intézkedéseket kell hozni az áramszünetek mielőbbi elhárítása és a lakosság tájékoztatása érdekében.

Ezzel nem tekintjük jogilag lezártnak az ügyet, de örülünk, hogy eredményre vezetett az önkormányzatok munkája, nem hiába fáradtak azok, akik összegyűjtötték a károkat. Ennek is szerepe volt abban, hogy az áramszolgáltató az áramkimaradás időtartamától függően 10-20 ezer forintot fizet háztartásonként , szögezte le az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!