Hírek

2008.10.10. 02:29

Felakasztotta magát

Lenti (gyf) - Öngyilkosságot kísérelt meg a lenti rendőrkapitányság egyik helyiségében egy 16 éves tormaföldei fiatalember. Az eset még kedden este történt, amikor a fiút egy vagyon elleni bűncselekmény gyanúsítottjaként állították elő.

Gyuricza Ferenc

A lenti Lámfalussy Sándor Szakközép- és Szakiskola diákja az úgynevezett előállító helyiségben a saját nadrágszíjára akasztotta fel magát. Az öngyilkossági kísérletet a rendőrök észrevették, így a fiatalember életét sikerült megmenteni, ám súlyos, életveszélyes állapotban került kórházba, ahol lélegeztetőgépre kellett tenni. Az eset kapcsán megkérdeztük a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensét, Csizmazia Pétert, aki mindössze annyi tájékoztatást adott, hogy valóban történt Lentiben egy ilyen eset, s annak körülményeit vizsgálják. A sajtóreferens ennél többet nem volt hajlandó elárulni a részletekről.

Az ügy hátteréről más forrásból tegnap annyit még megtudtunk, hogy a tormaföldei fiút egyebek között a városi művelődési központba történt betöréssel, valamint a lenti temetőben időskorú személyek kárára elkövetett lopással is gyanúsítják. A lenti rendőrök kedden ez utóbbiért állították elő. Emellett azt is sikerült kiderítenünk, hogy az előállító helyiségben tartózkodókat a rendőrök monitoron keresztül tudják szemmel tartani, illetve negyedóránként személyesen is kötelesek ellenőrizni az oda bezártakat. Arról, hogy a fiatalember miért tarthatta magánál a nadrágszíjat, ellentétes információkat kaptunk, egyes vélemények szerint el kellett volna venni tőle, vagyis a rendőrök mulasztást követtek el, mások viszont azt állítják: a rendőrségi szabályzat ezt nem teszi kötelezővé.

A fiú állapotáról a család kérésére a kórház nem ad ki információt, ám a lenti középiskolában az édesanya saját maga mondta azt, hogy lélegeztetőgépen van a fiú. Lapunk úgy tudja, a fiatalember állapota valamelyest javult, beindult a spontán légzése.

További zalai bűnügyek, balesetek itt!