Hírek

2008.06.14. 02:28

Három vizsgálatból kettő már lezárult

Nagykanizsa (sza) - A közelmúltban érkezett három névtelen feljelentés nyomán indult nyomozásokból kettőt befejezett a kanizsai rendőrkapitányság, bűncselekmény hiányában lezárva az eljárást.

Szalabán Attila

Az ügyekről dr. Molnár József alezredes, Nagykanizsa rendőrkapitánya adott tájékoztatást. Mint elmondta, a három feljelentés azonos sajátossága volt, hogy ismeretlen küldőjük a rendőrségen és a sajtón kívül más helyekre is továbbította a dokumentumokat. - Az első levélben a kórház vezetése ellen sikkasztás és hűtlen kezelés miatt tett feljelentést. Természetesen teljes körű nyomozást indítottunk, mely során megállapítottuk, hogy a feljelentésben szereplő ügyvédi irodával kötött szerződéssel, valamint az annak alapján teljesített kifizetéssel kapcsolatban sem sikkasztás, sem hűtlen kezelés nem történt. A második levél a kanizsai kórház vezetése által 2007. január elseje előtt kötött szerződéseket jelezte törvénysértőnek a hivatalos szervek számára. A vitatott megállapodásokról azonban a nyomozók kiderítették: azok korábban megkötött szerződés részét képezik, vagy más dokumentumok jogszerű módosításai - tehát esetükben sem volt szó hűtlen kezelésről. Dr. Molnár József érdeklődésünkre hozzátette: a harmadik, egy közbeszerzési eljárás törvényességét megkérdőjelező, szintén névtelennek számító feljelentés kivizsgálása még tart. A rendőrkapitány elmondta, hogy ez utóbbi ügyet is aprólékosan felderítik, a nyomozói jól haladnak, így hamarosan ezt az eljárást is befejezik - ám hogy milyen eredménnyel, az egyelőre nem tudható. Hamarosan

a harmadik is befejeződik

a harmadik is befejeződik

a harmadik is befejeződik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!