Hírek

2008.05.22. 02:29

Lehetőséget kaptak

Vasboldogasszony - Átvették tegnap a kulcsokat és lakáshasználati szerződéseket a Hálózat az Integrációért Alapítvány munkatársától azok az érintettek, akiket bevont a helyi, államilag támogatott romatelep-felszámolási programba a civil szervezet.

Horváth A. Attila

Miként nemrég Garaboncon, tegnap Vasboldogasszonyban is beköltözhettek a korábban telepen élő romák a lakásokba, melyeket az alapítvány vásárolt a Szociális és Munkaügyi Minisztérium projektjének keretében. Vasboldogasszonyban összesen hatan vették használatba (de nem birtokba) a részben felújított két családi házat; a hivatalos átadáson a település jegyzője, polgármestere és a munkaügyi központ kirendeltségvezetője is részt vett.

- Megtörtént a telep felszámolása, csupán némi tereprendezés van még hátra, az önkormányzat hamarosan átveheti a területet - hangsúlyozta Bogdán Iván, a Hálózat az Integrációért Alapítvány munkatársa. Hozzátette: a Kossuth utcai két családi házat közbeszerzés útján vásárolták a minisztérium támogatásával, a programhoz emellett az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány és a munkaügyi központ is segítséget nyújtott. Mint elhangzott, ez utóbbi intézmény 12 fő számára biztosított OKJ-s kőművesképzést, melynek résztvevői a házak felújításán is dolgoztak.

- Bízom benne, hogy a beköltözőknek hamarosan lesz rendszeres munkajövedelmük, a rezsiköltségeket ugyanis nekik kell fizetniük - mondta Bogdán Iván. Megjegyezte: szociális munkás továbbra is foglalkozik az érintettekkel.

Hegyi László, a regionális munkaügyi központ egerszegi kirendeltségének igazgatója elmondta: fontos volna, hogy az együttműködés fennmaradjon, ők mindenesetre programjaikkal, álláslehetőségeikkel továbbra is állnak a munkakeresők rendelkezésére. Mazzag Géza polgármester pedig úgy fogalmazott, örülne neki, ha az érintettek tudnának élni a lehetőséggel, megbecsülnék a lakásokat, s azt is reméli, hogy nem alakulnak ki együttélési problémák. Hozzátette: a temető melletti, már felszámolt telep területét hamarosan hasznosítani szeretné az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik