Hírek

2007.12.10. 03:26

Bronzvasárnapi mustra a megye szaküzleteiben

Körkép (gyf, mh, pa, sj) - Bár manapság már számos üzletközpont nyitva tart a hétvégéken, azért a bronzvasárnap által kínált plusz bevásárlási lehetőséggel is jó páran éltek tegnap.

Zalai Hírlap

- A bronzvasárnapi forgalom nem a legjobb az ünnepi hétvégék közül, de azért nem panaszkodhatunk - mondja Zwickl László, az egyik Kossuth utcai elektronikai szaküzlet vezetője, akitől azt is megtudjuk, hogy a háztartási kisgépek és az MP3 lejátszók a legkelendőbbek.

A szemközti könyvesházban változó érdeklődésről számol be Bekes Ernőné üzletvezető-helyettes. Mint mondja, a kellemes, enyhe idő is kedvez a nyitva tartó boltoknak, náluk a gyermek- és a szépirodalom fogyott legjobban a bronzvasárnapon.

Nagykanizsán csendesen telt a bronzvasárnap, a belvárosban legalább is csak pár üzlet várta a vásárlókat. A nagy bevásárlóközpontokban viszont érezhető volt az ünnepi nyitva tartás előnye, sokan családostul jöttek vásárolni.

- Egyébként is nyitva lettünk volna, a különbség csak annyi, hogy két órával kitoltuk a zárás időpontját - mondta Gömöri László, a barkácsáruház vezetője. - 1500-2000 ember biztos megfordult nálunk, a többség csak nézelődött, de voltak vásárlók is, főként szerszámokat, dísznövényeket, fürdőszobai berendezéseket keresnek az emberek.

Süte Lajos, a gyenesdiási lámpaüzlet tulajdonosa azt mondja, a multik folyamatos nyitva tartása miatt az ünnepi vasárnapok fénye kissé megkopott, sokan azonban még mindig szerveznek családi bevásárlást e napra.

- A forgalom az elmúlt éveknek megfelelő, tény azonban, hogy az emberek tudatosabban vásárolnak mint régebben - tette hozzá.

Lentiben igencsak gyér volt a forgalom, az üzletek egy része ki sem nyitott. Részben köszönhető mindez a szombati piacnak, hiszen aki vásárolni akar, az többnyire egyszerre néz körbe az üzletekben és a piaci standokon.

- Inkább az ezüst- és az aranyvasárnapra jellemző, hogy bejönnek a vásárlók - mondta az egyik butik tulajdonosa, Ruzsáné Németh Bernadett. - Ennek ellenére ma is kinyitottunk, ám eddig vevő nem akadt.

A szomszédos üzletben is hasonló véleménnyel találkoztunk, ott annyit tettek még hozzá, hogy általánosságban is elmondható, nincs az embereknek vásárlókedvük.

Ezek is érdekelhetik