Hírek

2006.07.13. 02:29

Fidesz-állásfoglalás a tandíj ellen

Zalaegerszeg (haa) - Fiatalok tízezreinek felsőfokú tanulmányait lehetetlenítené el a tervezett tandíj, mely magasabb, mint némely európai országban.

Mórocz Zsolt

Loppert Dániel, a Fidesz ifjúsági tagozatának országos elnöke szólt minderről a megyei tagozat tisztújító ülése előtti tegnapi sajtótájékoztatón, hozzátéve igazságtalannak tartja a kormány ilyen irányú terveit. A HÖOK tegnapi bejelentését - mely szerint ha a kormány ragaszkodik a fejlesztési részhozzájáruláshoz, demonstrációt szerveznek a hallgatói önkormányzatok - kommentálva megjegyezte nem csatlakoznak a tiltakozáshoz, de egyetértenek azzal. Dr. Káldi Dávid leköszönő megyei tagozati elnök elmondta mivel hamarosan betölti harmincadik életvét, a párt alapszabálya értelmében visszaadja e tisztséget. Kulman Tamás alelnök hangsúlyozta, hogy megyénk felsőoktatási intézményeiben mintegy 4000 fiatalt érintene hátrányosan a tandíj, mely sok család számára felvállalhatatlan terhet jelent majd. A kistelepüléses Zalára amúgy is különösen kedvezőtlenül hatnak a kormány vidékellenes intézkedései, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!