Hévíz

2015.03.12. 11:36

Hévíz - Michal Negrin üdvözletével (fotókkal)

Hévíz - Itt mindig pezseg az élet. A világhírű fürdővárost ezrek keresik fel naponta, de azért itt sem mindegy, hogy milyen éppen az időjárás.

Győrffy István

A mostani koratavasz szinte a nyáron megszokottra változtatta az utcákat, tereket. Mindenütt kikerültek az áruk az üzletek elé, megtelt a bazársori autóparkoló, s benépesültek a sétányok is.

A mostani napfényes napoknak azonban itt is különös hangulata van. Ebben a megvilágításban ragyognak az épület homlokzatok, pirosabbak a tetők, s kontrasztosabb, élesebb a fények és az árnyékok váltakozása. Az ember azonnal észreveszi azt, ami eltér az ilyenkor megszokottól. Például az erkélyen napozó embereket, a fürdő teraszára kifekvő fürdőruhásokat, de mintha, még a ruhákat bemutató próbababa is megelevenedne, az ember nagyságú, Michal Negrin Welcome feliratú, karton reklám hölgyre meg szinte már rá is köszönök Így aztán a haza bölcse, Deák Ferenc szobra mellé letett élőzenés táncot hirdető megállító táblán már meg sem lepődök, mint ahogy azon sem, hogy az egyik fát aprócska szoknyákkal, s egyéb pici női ruhákkal aggatták teli.

Persze a főszezonra készülődés nyomait itt is tetten érni. Itt is, ott is felvisít egy-egy fűrész-, vagy csiszológép, s ki kell kerülni szerszámos asztalokat, vagy éppen építőanyagot szállító furgonokat.

A fények viszont itt is mindenért kárpótolnak. Soha nem látott tisztaságban tündöklik a város közepén a soktornyú, kék templom, s vele szemben, az épület homlokzatán a Szent István tűzzománc. Szépen lehet fotózni a várost, csak az a sok villanydrót ne lógna bele illúzió rombolóan minden kompozícióba.

Címkék#hévíz

Ezek is érdekelhetik