Hévíz

2014.09.11. 12:08

A Magyar dal napja - Tóölelésre is várja az érdeklődőket az idei főváros, Hévíz

Presser Gábor és a Back II Black frontembere, Bebe vezetésével és közös énekléssel ölelik körbe a gyógytavat vasárnap Hévízen, a Magyar dal idei fővárosában.

Keszey Ágnes

Földön, vízparton és levegőben is ünnepli a fürdőváros a hazai muzsikát, bizonyítva, hogy méltán nyerte el ez évben a Magyar Dal Fővárosa címet. A Magyar Dal Napja programjai ma kezdődnek a városban, az országos rendezvénnyel egy időben, szeptember 14-én vasárnap pedig kiemelt programokkal várja Hévíz a város lakóit, vendégeit. A részletekről Papp Gábor polgármester és Hermann Katalin, a Festetics Művelődési Központ megbízott igazgatója tartott sajtótájékoztatót. A fő helyszín nagyparkoló és a tófürdő lesz.

A Hévízi-tónál vasárnap 10 órára tóölelésre várják az érdeklődőket. A szervezők közel ezer emberre számítanak, de a helyszínen is bárki csatlakozhat. A résztvevők Presser Gábor és a Back II Black frontembere, Bebe és a Hévízi Dalfesztivál döntője győzteseinek vezetésével közös énekléssel ölelik körbe a tavat, majd léggömböket engednek a magasba, és ha az időjárás engedi, felszáll a Magyar Dal hőlégballonja is .Hévízi együttesek a partner fürdővárosokba látogatnak, a keszthelyi kikötőből induló Hévíz motoroson tánczenei színpad várja a sétahajózókat. A város honlapján vasárnap 13 órától online élő közvetítés révén a fürdővárostól távol lévők is bekapcsolódhatnak a programokba. Papp Gábor polgármester elmondta: az elmúlt három évben programkínálatával Hévíz egyfajta kulturális misszió teljesítését vállalta fel mind a belföldi, mind a külföldi vendégei felé, a Magyar Dal Napja rendezvényeivel úgy vélik, ez a misszió teljesedik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!