Hétvége

2016.07.01. 10:33

Staféta Huszti Bernadettel

Kardos Eszter a stafétát Huszti Bernadettnek adta át, kérdése: mit érez, ha tanítványai énekelnek a színpadon?

Magyar Hajnalka

– Gyönyörűséget és izgalmat. Ez a csúcs... – válaszol a Zalaegerszegen élő, ám a világ számos szegletében foglalkoztatott operaénekes, aki több tucatnyi magántanítványt oktat itthon, Svájcban és Franciaországban. – Sok-sok munka és nehézség árán jutunk el oda, hogy egy énekes kiállhat a színpadra. A kiindulópont mindenkinél a hangképzés. Az énekes hangszere a két hangszál, avval kell megtanulnia bánni, utána már szinte mindegy, hogy jazzt, operettet, musicalt vagy sanzont „játszik" vele. A tanítás csak úgy lehet eredményes, ha az ember félreteszi, hogy maga is művész.

Fotó: Nagy Katinka

Odaadó mesterként kell viselkedni, felidézni, hogy korábban mi hogyan győztük le a nehézségeket. És minden tudást át kell adni, a féltékenységet felejtsük el. A tanítvány koncertje számunkra is a legszebb visszajelzés. Ott láthatjuk meg, hogy a csiszolatlan gyémántból micsoda szikrázó briliáns lett...

A stafétát Tóthné Mezőfi Agátának adta tovább, kérdése, miként éli meg, hogy a pompás keszthelyi Festetics-kastélyban dolgozhat?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!