Hétvége

2015.02.11. 13:48

Staféta Máté P. Gáborral

Kovács Szilvia a stafétát Máté P. Gábornak ad tovább, azt kérdezve, hová jutott el önkéntes erőből a Zalavölgyi Kultúrtivornya?

Magyar Hajnalka

– Június 22-én immár a 10. kultúrtivornya indul el, egyhetes programmal – mondja a Veszprémi Petőfi Színház színésze. – Az egész úgy indult, hogy több barátommal együtt nekem is Zalaszentgrót környékén van pincém, ahol nyaranta gyakran tartottunk programokkal dúsított összejöveteleket. Egy idő után úgy gondoltuk, ne csak mi érezzük jól magunkat, s nyitottunk a város felé. A szervezői körben sok a művész, így baráti kapcsolataink révén tudtunk vendégeket hívni, akik a jó hangulat mellé jó produkciót is kínáltak. A kezdeti, háromnapos program kezdte kinőni magát, megalapítottuk a Szentgróti Lokálpatrióta Társulatot, s hamarosan egyhetes fesztivál kerekedett a kultúrtivornyából. Több civil szervezet is bekapcsolódott a munkába, ilyen a Zalai Hazatérők, vagy a Szimat Állatvédő Egyesület, a sok kis érték összeadódott. Célunk, hogy tartalmat kapcsoljunk a szórakozáshoz, idén is lesz kiállítás, megnyílik a borutca, a zenei programokat pedig szeretnénk ingyenessé tenni.

A stafétát Boda Adriennek adta tovább, azt kérdezve, mennyire tud pályázati forráshoz jutni egy kis egyesület?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!