Hétvége

2015.01.08. 16:01

Staféta Hajmási Jánossal

Kiss Norbert a stafétát Hajmási Jánosnak adta át, azt kérdezve, miként lehet a mozgás a boldogabb élet kulcsa?

Magyar Hajnalka

– A mozgást az tudja élvezni igazán, akinek jó a mozgáskoordinációja és mozgásminősége – szögezi le elöljáróban a zalaegerszegi Hagyma Gym személyi edzője. – Ahhoz, hogy ebben részünk legyen, már gyerekkorban vérünkké kell hogy váljon a mozgás, s ebben nagyon nagy a szülők felelőssége. Sokmindent meghatároz persze az idő-energia-pénz hármasa is, de ha valaki úgy nő fel, hogy élete megkerülhetetlen részévé vált a sport, többre is lesz hajlandó, hogy ezeket a feltételeket megteremtse. A túlsúly, az állóképesség hiánya, az inaktív életmód mind csökkenti a mozgás élvezeti értékét, a legjobb tehát, ha életünk során nem is halmozzuk fel mindezen hátrányokat. Fontos, hogy ne válasszunk olyan mozgásformát, ami meghaladja a képességeinket. Síeléskor nem kell feltétlenül a fekete pályát megcélozni, s egy erdei séta, családi vízibiciklizés, vagy ping-pong parti is sokat javíthat a közérzetünkön. A játékos csapatsportok ugyancsak kiválóan alkalmasak a mozgásöröm átélésére.

A stafétát  Pethőné S. Máriának adta tovább, azt kérdezve, mivel tudja magát évek óta rávenni a rendszeres testmozgásra?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!