Hétvége

2014.12.13. 18:10

Staféta Szalai Zoltánnal

Gáspár Dávid a stafétát dr. Szalai Zoltánnak, a Zalakerámia ZTE kosárcsapat orvosának adta tovább, azt tudakolva, mi készteti arra, hogy immár húsz éve vállalja ezt a feladatot.

Magyar Hajnalka

– Egyetlen mondatban kifejezve: a kosárlabda szeretete – kezdi a baleseti sebész, kézsebész szakorvos, aki 25 évvel ezelőtt települt át a Vajdaságból Zalaegerszegre. – Már kisgyermekként rajongtam e sportágért. Én is játszottam, bár csak amatőr szinten. Ide kerülve nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a ZTE kosarasai felkértek, legyek a csapatorvosuk.

Leggyakrabban boka- és térdsérüléseket, valamint terhelés okozta rendellenességeket látok el, emellett tolmácsként segítem a délszláv játékosokat. S persze osztozhatok a játék izgalmában, a csapat küzdelmeiben. Rendkívül felemelő volt a 2010-es bajnoki cím és kupagyőzelem. Nagyon remélem, hogy fürdünk mi még a Dísz téri szökőkútban...

Dr. Szalai Zoltán a stafétát Kürnyek Róbert atyának adta tovább, a kertvárosi plébánia egy évéről és terveiről kérdezve őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!