Hétvége

2012.04.21. 18:19

Modellvilág: a szürke kisegerekben óriási lehetőség lakozik

Vékony lábak, nyúlánk test és vastag szemöldök. A tinédzser lányok többsége a mi szemünkkel legalább is ilyennek látszik. A modellvilág is pont ezeket a típusokat keresi, ugyanis a testalkatuk tökéletesen megfelel a külföldi kifutókra.

Benedek Bálint

A gömbölyded is hódíthat (Benedek Bálint jegyzete)
Már nem csak az extra vékony, madárcsontú modelleket keresik a divatcégek, egyre népszerűbbek a plus size (molett) modellek is. Két évvel ezelőtt szinte egyszerre szisszent fel a divatvilág, amikor egy neves amerikai magazin teltkarcsú hölgyeken mutatta be legújabb fehérnemű kollekcióját. A némi felesleggel rendelkező modellek feltűnése önbizalmat adott azoknak a hölgyeknek, akik eddig hiába is gyötörték magukat fogyókúrákkal sehogy nem tudtak megszabadulni az addig kellemetlennek gondolt „úszógumiktól”. Persze a nők önbizalomhiányában nekünk, a Baywatch-sorozaton nevelkedett férfiaknak is óriási felelősségünk van, hisz milyen alapon várjuk el tőlük, hogy topmodellekre és szexszimbólumokra hasonlítsanak. A fiatal lányok ettől függetlenül állandóan bizonyítani szeretnék, hogy csontsoványan vonzóbbak. Nos bizonyára férfitársaim között is akadnak szép számmal, akik inkább a teltebb idomokkal rendelkező hölgyeket kedvelik. A plus size modelleknek egyébként a szakemberek szerint nem elég csak magasnak és gömbölydednek lennie, a szépség, a bájos arc is elengedhetetlen követelmény. Mivel a magyar lányok szépségükkel a nemzetközi porondon rendszerint tarolnak, így könnyen előfordulhat, hogy a plus size alkatúak között is vannak csiszolatlan gyémántok. Amíg eddig elbújtak, most számukra is elérhető közelségbe kerültek a kifutók, sőt olasz és francia divatlapok is gyakran dolgoznak 175 centiméter magas 42-es (L, XL) méretű nőkkel. Egyszóval hölgyeim, nincs veszve semmi, hisz a divatlapok szerint az eddig feleslegesnek számító párnácskák ma már szexepilnek számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!