Hétvége

2011.08.26. 18:12

Forró étel (jegyzet)

Kicsit gyanús volt, hogy a furfangos olaszok még a lakókocsik adta gyér árnyékcsíkokat is kihasználták, oda is bebújtak. Nem tudtuk mire vélni, gondoltuk, ők tudják. Nekünk ellenben dolgunk volt. Délidőben, amikor egy tömbben remegett a levegő a kemping felett, mi az otthon gondosan panírozott, lefagyasztott rántott szeleteket mártottunk forró olajba az elősátor alatt.

Arany Horváth Zsuzsa

Gondolható, mi volt ott előadva hőfokban. Akadt, aki segítségképp vödör vízzel öntötte le a ponyvát, ami meg huss, egy szempillantás alatt gőzzé vált, az alatta állóknak szaunai hangulatot kínálva. Dehát aki a kánikulában sem változtat az étkezési szokásain, az magára vessen. Ám enni csak kell, ráadásul nem csak éhen halás ellen. Mi társasági cselekményként is tányér, pohár után nyúlunk. Ha szombat-vasárnap mégis kimerészkednek a zalai falvakba, forró prószával, lecsóval, gombapörkölttel, dödöllével fogják Önöket kínálni.   



Kapcsolódó cikkünk:
Utolsó hétvége suli előtt: programajánló Zalában




Minden, ami Balaton


Nyár 2011


További zalai programok itt!


Fesztivál 2011


Turizmus dosszié

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!