Hétvége

2011.07.17. 13:12

Csacsi öreg medvém

Ki ne ismerné Bagolyt, Nyuszit, Malackát, Tigrist vagy éppen Fülest? Biztosra veszem, hogy ti is jól tudjátok, Micimackó barátairól beszélek nektek. Ha szeretitek az együgyű mackó és társainak kalandjait, akkor biztosan ti sem hagyjátok ki a mozikba kerülő legújabb meséjét.

Horváth Viktória

Na, de álljunk csak meg! Ki is valójában Micimackó? Egy író találta ki több mint nyolcvan éve a bájos mackót és barátait. A. A. Milne könyve igazából apró történetek gyűjteménye, melyek közül öt inspirálta azt a filmet, amit ti is megnézhettek a mozikban. Az író kisfiáról, Christopher Robinról mintázta például Róbert Gida alakját.

Milne nemcsak meseíró volt, drámákat és verseket is írt. Angol származású volt, Londonban élt a 19. század végén és a huszadik első felében. Az igazi Micimackó, azaz angol nevén Winnie, valójában egy kanadai fekete medve volt, amit az író kisfia a londoni állatkertben látott meg, s nevezte el ő is így a saját plüssmaciját.

Érdekesség, hogy míg a filmben angol nyelven minden szereplőt férfi szinkronszínész szólaltat meg, kivéve Kangát, addig magyarul Malacka hangja is női, Náray Erika színésznő beszél, ha az aprócska állatot halljuk. Szerintetek Malacka lány vagy fiú? De ha ezen nem is akarunk elgondolkodni, akkor is érdemes megnézni a filmet. Ismét hihetetlen kalandokba keverednek a kedvenceink ugyanis: Füles megint elhagyja a farkát, amire persze kutatócsoport alakul, s Róbert Gidát is meg kell menteni valamiféle vádaskodástól, ugyanis egy bizonyos Rögves fenyegeti őt. Mindenesetre alaposan meggyűlik majd mindennel a gondja a csacsi öreg medvének, akinek ezúttal is sokat kell majd gondolkodnia. Nyuszi ugyanolyan céltudatos lesz, Micimackó falánk, Füles pedig unott, Malacka félős, Bagoly okoskodó, Kanga gondoskodó, Zsebibaba izgága, míg Tigris állandóan jókedvű, de hát nem is várunk mást kedves barátainktól. Csupán talán egy dolgot. Persze, hogy egy csupor méz is felbukkan a történetben... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!