Hétvége

2011.05.28. 05:29

A Rio című animáció Brazíliába repít minket

Hahó, Kölykök! Tudjátok, miről híres Rio de Janeiro? Amellett, hogy Brazília egyik legnagyobb városa, a szamba és a karnevál otthona is. Ahol mindig nagy a nyüzsgés, forróság van és mindig történik valami. Most ide kalauzolunk titeket, s útitársul nem mást adunk mellétek, mint egy kék papagájt!

Horváth Viktória

Rio de Janeiróban játszódik a mozikban futó legújabb animációs film, a Rio, ami egy Azúr nevű arapapagájról szól, aki magányosan ücsörög ketrecében kis gazdája otthonában és azt hiszi, ő az utolsó példány a fajából. Ám egyik nap meglát egy csodálatos papagájlányt, aki felébreszti benne a gyanút, talán nem halt ki még a fajának minden példánya, lehet, mások is élnek rajta kívül még a világon. Így útnak indul, igaz, repülni is alig tud, a hideg minnesotai városkából a távoli és forró Rio de Janeiróba, ahol bi-zony mást is megtanul, nemcsak repülni. Az unalmas amerikai kisváros helyett egy nyüzsgő metropolisban találja magát egy csapásra, ahol nemcsak a megváltozott éghajlattal, hanem még egy madárcsempész bandával is meg kell küzdenie.


Bár Azúr korábban azt gondolta, a repülés butaság, csupán veszélyforrás, s mint ilyen, teljesen felesleges egy madárnak. Ám ahogy megízleli az ízét, többet nem tud leszokni róla. Bár élvezte kényelmes életét és gazdái kényeztetését, de rájön, a repülésnél nincs felemelőbb érzés, ahogy a barátok birtoklásánál sem, s belőlük is bőven jut főhősünknek. Még a szerelem is beköszönt az életébe Csili, egy csinos, de sokat lefetyelő papagájlány személyében...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!