Hétvége

2010.11.27. 12:29

Készíthettek adventi naptárt saját kezűleg is

Tudjátok, hogy vasárnap már itt is van advent első vasárnapja? Ha ezt nem is, azt már biztosan hallottátok, a szeretet ünnepében az egyik legjobb az azt megelőző várakozás.

Zalai Hírlap

 

 Ehhez nem is lesz másra szükségetek, mint 24 darab gyufásskatulyára vagy más apró dobozkára. Ezeket tetszőleges formában egymáshoz ragaszthatjátok, ábrázolhatnak például piramist, vagy fenyőfát is. Ezután fessétek be temperával vagy csomagoljátok be egy szép papírba. A kis fiókok elejére írjátok rá a számokat: lehet sorrendben is, alulról felfelé haladva, hogy a piramis csúcsa a 24-es számú legyen, de akár összevissza is, így nehezebb lesz megtalálni a soron következőt. Rejtsetek el bennük egy-egy cukorkát, csokoládét, rágót vagy kis papírra felírt jókívánságokat. Akár ti, akár mások fogják nyitogatni a kis fiókokat, biztosan örömet szerez majd.

Ha a szüleiteket szeretnétek meglepni egy örök naptárral, akkor nincs másra szükség, mint fa építőkockákra. Válasszatok ki kettő kocka alakút, amelyiken nincsen felirat, se rajz. Kérjetek aputól hozzá való festéket, de akár filctollal is dolgozhattok. Az első kocka hat különböző oldalára írjátok fel a következő számokat: 0, 1, 2, 6, 7, 8, a másikra pedig: 0, 1, 2, 3, 4, 5. És már kész is az örök naptár. Most biztos azt kérdezitek, hát kilences nem is kell? De nem ám, hiszen ha megfordítod a hatost, kilencest kapsz. Ezzel a naptárral nemcsak karácsony előtt számolhatod a napokat, hanem egész évben használhatod, hiszen forgatva megkapod az aznapi dátumot.