Hétvége

2010.10.17. 07:35

Filmajánló: Karate kölyök

Hahó, Kölykök! Ismét egy nektek szóló izgalmas filmet ajánlunk, ezúttal A karate kölyköt. A film eredetijét már a nyolcvanas években elkészítették, ha megkérdezitek aput vagy anyut, biztosan emlékeznek még rá. Kicsit leporolták a történetet, s új szereplőkkel ismét megelevenedik a fiú és a mester különleges kapcsolata.

Zalai Hírlap

Tudjátok-e, mi a különbség a karate és a kung fu között? A karate Japánból származik, míg a kung fu Kínából, amely a harcművészet és különböző technikák összefoglaló neve. S bár a film címében a karate szó van, valójában a főhős kung fuzni tanul meg. Dre Parker a főszereplő, aki egy amerikai fiú, aki családjával messzire költözik, mégpedig Kínába. Nehéz időszakon megy keresztül, úgy érzi, nem képes beilleszkedni: gyorsan összeakasztja a bajszát néhány kötekedős fiúval. Nincsenek barátai, nincs hová mennie, és ekkor jön rá, hogy a ház gondnoka, Han úr nem más, mint egy kung fu mester, aki megtanítja harcolni, és így létrejön köztük egy különleges kötelék.


A főszerepet Will Smith fia, Jaden Smith alakítja, akiből úgy néz ki, legalább akkora sztár lesz, mint a papája. Tanítómesterét pedig Jackie Chan, aki a való életben is remekül kung fuzik és az a hír járja róla, a veszélyes és nehéz küzdőjelenetekhez sem használ kaszkadőrt. Ha érdekel a karate vagy a kung fu, akkor irány a mozi, mert ez a neked való film!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!