Megmérkőznek

2018.03.23. 19:08

A ZTE FC óhaja vasárnapra: újra a tavasz elejét idézni

Két héttel a legutóbbi hazai fellépés után újabb mérkőzésre készül a ZTE Arénában a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata. Artner Tamás csapatának vasárnap (17.00) a feljutásra még esélyes Békéscsaba lesz az ellenfele.

Kerkai Attila

Vernes (ZTE, kékben) küzd a labdáért a Csákvár elleni, balsikerű meccsen Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A labdarúgó NB II legutóbbi fordulója gyakorlatilag elmaradt az időjárási viszontagságok miatt, így a ZTE FC is pihent. Vagyis, a Csákvár elleni legutóbbi hazai vereség óta nem lépett pályára a zalai gárda. Vasárnapi ellenfele, a Békéscsaba viszont igen, hiszen a viharsarkiak mérkőzését meg lehetett rendezni, és ezen kikaptak a Győrtől 3-1-re.

Vernes (ZTE, kékben) küzd a labdáért a Csákvár elleni, balsikerű meccsen Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Itt az újabb mérkőzés, de miként sikerült felkészülnie a ZTE FC-nek, s mennyire okozott gondot, hogy nem igazán sikerült elkapni még a tavaszi ritmust? Értve ezt a játékra és a a bajnoki menetrendre is.

- Kimaradt most is egy forduló, ahogy az első három tavaszi meccsünk után szintén halasztás következett – mondta Artner Tamás, a ZTE FC vezetőedzője megkeresésünkre. – Ami nem jó, de nem gondolom, hogy ez bármire is kifogás lehetne. A Békéscsaba kikapott hazai pályán 3-1-re, de hetven percig a csabaiaknak állt a mérkőzés. A Békéscsaba ettől függetlenül az osztály egyik legjobb csapata, a harmadik helyen áll és még versenyben van a feljutásért. Támadójuk, Birtalan vezeti az NB II-es góllövőlistát, és a védelmük is tapasztalt játékosokból áll.

Fontos lenne a győzelem

Ám mi a helyzet a ZTE FC-vel, amely viszont a 15. helyen tanyázik és mielőbb szeretne elmozdulni innen? Ehhez pedig nyerni kellene, nem vitás.

- A Békéscsaba őszinte futballt játszik és abban bízom, hogy mi is ezt tesszük, amiből egy jó mérkőzés kerekedhet. Azt várom a csapattól, hogy hozza vissza a tavasz első három mérkőzésén látottakat. Agresszív, szervezett és jó hozzáállású csapatot akarok újra a pályán látni, amely kellően taktikus is, ha kell – mondta el még Artner Tamás.

A szurkolókat érintő információ, hogy a pénztárak 15.30-kor nyitnak, a stadion északi lelátója viszont erre a találkozóra nem lesz megnyitva. Az oda érvényes bérletekkel a déli tribünön foglalhatnak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában