Zalai tájfutók bajnoki érmei

2018.10.15. 20:00

Zala megye klubjai nagy létszámmal vettek részt az ob-k küzdelmeiben

Miskolcon két különböző országos bajnokságot is rendeztek a tájfutók számára. A zalai klubok képviselői is ott voltak ezeken és nagy létszámmal, valamint eredményesen képviseltették magukat a küzdelmekben.

Kerkai Attila

A Göcsej KTFE harmadik helyezett váltója Fotó: Göcsej KTFE

Az országos rövidtávú és sprintváltó bajnokságon közel 1100 induló állt rajthoz, ahol Zala megyéből a TRIÓ Egerszeg ZTC 33, míg a Göcsej KTFE 31 fővel képviseltette magát. A délelőtti gyors, sokpontos pályákról, a nagy létszámú selejtezőkből kategóriánként a 24 legjobb jutott a bajnoki címeket eldöntő fináléba. A délutáni döntők pályái már az Avas-hegy oldalában, a régi pincesorok között vezettek, ahol a nagy szintkülönbség mellett a verseny kezdetén lezúduló csapadék is nehezítette a gyors haladást. A legtöbb kategóriában szoros versenyben dőltek el a bajnoki helyezések, így volt ez a felnőtteknél is.

A női mezőnyben Bertóti Regina (Göcsej KTFE) futott nagyszerűen, ami számára a bajnoki 3. helyezést jelentette. A férfiak mezőnyében Fekete Ágoston (TRIÓ Egerszeg ZTC) volt a legjobb zalai, aki a 11. helyen végzett. A szeniorok (N35) között idén a harmadik egyéni bajnoki címét szerző Sárecz Éva (TRIÓ Egerszeg ZTC) magabiztos versenyzéssel nyert. Ugyanitt Császár Éva (Göcsej KTFE) a 2. helyet szerezte meg. A szenior férfiak F40-es mezőnyében Uhlir Péter (TRIÓ Egerszeg ZTC) 3., míg F70-ben Vajda László (TRIÓ Egerszeg ZTC) a 2. helyen végzett.

A magyar bajnok Sárecz Éva Fotó: Máthé István

Jobb zalai eredmények. F16E: 11. Fülöp Álmos Huba (Göcsej KTFE), F18E: 9. Csertán András (ZTC), 14. Takács Ticián (ZTC). N14E: 14. Antal Sára (ZTC). N18E: 12. Antal Virág (ZTC). N20E: 5. Takács Orsolya (Göcsej KTFE), 6. Dely Virág (ZTC). N35A: 7. Szabó Ágnes (ZTC).

A bronzérmes Bertóti Regina Fotó: Máthé István

Szintén Miskolc adott otthont az országos sprintváltó bajnokságnak, melynek versenypályáit Miskolctapolca la­kó­övezetében és parkos területein tűzték ki. A változatos, gyors pályákon 219 váltó állt rajthoz, köztük 17 zalai, összesen hét kategóriában. Ezen a versenyen is szereztek érmet a zalaiak, akik közül a Göcsej KTFE szenior csapata szoros versenyben a 3. helyen végzett. Az érmes eredmény mellett az utánpótlás korosztályban bajnoki pontokat szerző zalai csapatok teljesítménye érdemel kiemelést.

A Göcsej KTFE harmadik helyezett váltója Fotó: Göcsej KTFE

Jobb zalai eredmények. V14: 9. Göcsej KTFE (Czigány Emma, Mézes Botond Csegő, Czigány Mátyás, Tarsoly Borka). V18: 8. ZTC (Rövid Boglárka, Csertán András, Takács Ticián, Antal Virág). V21: 9. Göcsej KTFE (Pózna Anna, Gond Gergely, Gond Balázs, Bertóti Regina) 13. TRIÓ Egerszeg ZTC (Sárecz Éva, Fekete Ágoston, Kiss Kornél, Dely Virág). V105: 8. TRIÓ Egerszeg ZTC (Uhlir Péter, Uhlir Tímea, Mitró Zoltán). V135: 3. Göcsej KTFE (Mézes Tibor Sólyom, Császár Éva, Varga József).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában