Verseny

2018.06.22. 19:11

Rómába is eljutottak a kanizsai birkózók

Nem mindennapi élményben lehetett része a Kanizsa Birkózó SE néhány fiataljának, akik Rómában vettek részt nemzetközi korosztályos viadalon.

Kerkai Attila

Az olimpiai centrumban készített felvételen a kanizsai birkózók: balról Pőcze Bence, Fata Lajos, Balazsin Zdenkó és Dányi Márton érmeikkel az elnyert kupákkal Fotó: ZBSE

A hazatért kanizsai küldöttség tagjaitól megtudtuk, Lido di Ostiában (Róma tengerparti része) található az olasz birkózó-válogatott olimpiai központja, ahol az edzőtermeken kívül egy impozáns sportcsarnok is kiemelkedik a homokos partból. Az Olasz Birkózó Szövetség meghívására a kanizsai sportolók ebben a sportkomplexumban vehettek részt egy kiemelten jól megrendezett versenyen, melyet a diák (10-11, illetve 12-13-éves) korcsoportnak írtak ki szabadfogásban. A versenyen négy dél-zalai fiatal vett részt és a szezon utolsó versenyén igazán kitettek magukért a fiúk.

Az olimpiai centrumban készített felvételen a kanizsai birkózók: balról Pőcze Bence, Fata Lajos, Balazsin Zdenkó és Dányi Márton érmeikkel az elnyert kupákkal Fotó: ZBSE

A legjobb eredményt a 46-kg-os Balazsin Zdenkó érte el aki a dobogó legtetejére állhatott. Döntőt birkózott az 54-kg-os Pőcze Bence és a 68-kg-os Dányi Márton is. Szoros csatában ugyan, de mindketten alulmaradtak, ám így is értékes ezüstéremmel gazdagíthatták éremgyűjteményüket. A 34-kg-os Fata Lajos bronzéremmel zárta a versenyt.

– Nagyon jó lehetőség volt ez a gyerekek számára, ahol pár hét múlva a junior Európa- bajnokságot rendezik és ez a diákverseny egyfajta tesztet is jelentett az olaszok számára – mesélte Szatmári Zsolt, a Kanizsa BSE edzője, immár hazatérve. – Fiataljaink így megtapasztalták, hogy milyen egy világverseny lebonyolítási rendszere. Néhol kissé bátortalanul birkóztak a mieink, de összességében jó eredményeket értünk el. Az biztos, hogy szükség lenne még sok hasonló viadalra, hogy rutint szerezzenek és más nemzetek stílusával is találkozhatnak birkózóink.

A verseny mellett jutott idő ellátogatni a Vatikánba és a Colosseumhoz is, és még egy kis strandolást is megérdemeltek a fiúk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában