foci

2018.06.20. 18:46

Értékelik a 2017/18-as bajnoki szezont a megyei I. osztály edzői

Az őszi szezon végéhez hasonlóan elkészítettük a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályának csapatonkénti értékelését, immár a teljes szezont mérlegre téve. Ismét a csapatok edzőit kértük arra, hogy értékeljék együtteseik szereplését.

BP, HK, KA, KL

A Gellénháza (pirosban középen Horváth András a Csesztreg elleni meccsen) a tavalyi 3. helyezése után idén is bronzérmes lett Fotó: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

1. Nagykanizsa Gombos Zsolt: – Úgy érzem, rengeteget dolgoztak a srácok a bajnoki címért, illetve az NB III-ba jutásért. Hosszú távon úgy érzem odaértünk, amit előzetesen célként kitűztünk és ehhez igyekeztünk olyan játékoskeretet kialakítani, mely tagjai fogékonyak is voltak minderre. Lehet, hogy szorosabb versengésre számítottak többen is, de én most is tartom, a Hévíz, Gellénháza, Szepetnek, Teskánd, valamint az őszi Csács-NSE ötösfogata nem képviselt rossz játékerőt. Számunkra a bajnokság kulcspillanata talán a Hévíz elleni 3-0-s siker volt a 15. fordulóban. Attól a hatpontos meccsünktől úgy vélem, már nyugodtabban tervezhettünk a továbbiakra.

2. Hévíz SK Lantai Balázs: – Az eredeti célkitűzés az első három helyezés valamelyikének megszerzése volt, s ha ezt vesszük alapul, akkor a célkitűzést a csapat teljesítette. A bajnokság győztese, a Nagykanizsa kilógott a mezőnyből felfelé. Múlt nyáron kerültem Hévízre, a csapat pedig azokra épült, akik az NB III-tól búcsúzó együttesben peremjátékosoknak számítottak, és próbáltunk helyi labdarúgókra alapozni. Az ősszel sok problémával kellett szembenézni. Sok volt a sérülés, ennek is betudható, hogy sok volt az ősszel elhullajtott pont, ami a bajnokság végkimenetelét is befolyásolta. A tavaszra nem igazoltunk, de lett újabb két sérültünk. Az ifjúsági csapatból hoztunk fel fiatalokat a pótlásukra, aminek az lett a hozadéka, hogy a tavasz megmutatta a keret erősségét. A csapategységre alapozva sikerült a tavaszt megnyernünk 12 győzelemmel, három döntetlennel és nulla vereséggel. Ismerve az őszi és későbbi nehézségeinket, én bravúrévnek tekintem a hátunk mögött hagyott bajnoki évadot.

3. Olajmunkás Gellénháza Bencze Péter: – A bajnokság elején kitűzött célt a csapat maximálisan teljesítette, még úgy is, hogy rengeteg komoly sérülés hátráltatott bennünket, ez 4-5 játékost jelentett számomra. Ettől függetlenül nagyon egységes csapat benyomását keltettük és kimondottan masszív együttest alkottunk. Szeretném megköszönni minden játékosomnak a hozzáállását, hogy hisznek a munkában, mert csak így tudunk eredményeket elérni. Továbbá kiemelném a Magyar Kupában való menetelésünket, ahol csak hosszabbítás után estünk ki Nagykanizsán, egyben gratulálni szeretnénk a nagykanizsai focicsapatnak, ugyanis nagyon simán sikerült kiharcolniuk a feljutást és pluszban még a bajnokság megnyeréséhez is gratulálunk minden egyes gellénházi nevében.

4. Kaposi International Transport Csács-NSE Sebők József: – A csapat szereplését két részre kell bontani. Az őszi produkció összességében nagyon jó volt, ekkor közel jártunk a bajnoki címhez is. Különböző problémák miatt a télen nyolc játékos távozott, s ez alapján kijelenthető, hogy több volt bennünk. A tavaszra rátérve, óriási nehézségek árán vállaltuk a szereplést, s megemelem a kalapom az előtt a 10-11 játékos előtt, akik ezt végigcsinálták. A vezetőknek is köszönet jár, hiszen próbáltak egy jó csapatot összehozni. Remélem, lesz még jó csapat Nemesapátiban is.

5. Szepetnek Domján László: – A szezon felénél, Cs. Horváth Gábortól vettem át a csapat irányítását. Helyezés és a megszerzett pontok szempontjából a csapat úgy szerepelt, ahogy előzetesen vártuk. Ugyan a tavasz folyamán néha felcsillant annak lehetősége, hogy előbbre is végezhetünk, de azokban a helyzetekben mindig „sikerült” megverni magunkat. Pozitívumként tekinthetünk ugyanakkor arra, hogy az előttünk végzőktől tudtunk pontot, pontokat szerezni. Egyben gratulálok a Nagykanizsa bajnoki címéhez és NB III-ba feljutásához. Saját klubunk esetében pedig a csapat nevében mondhatom, köszönjük a klubvezetés és az egyesület alkalmazottainak kitartó munkáját, valamint szurkolóink támogatását.

6. Femat Csesztreg Németh Imre: – Az őszi idény nehezen indult, miután egy új játékrendszer elsajátításával próbálkoztunk. Mindezt át kellett alakítanunk, amivel viszont már jóval sikeresebbek lettünk. Tavasszal is ezt alkalmaztuk, ám volt néhány olyan mérkőzésünk, melyet önhibánkon kívül el kellett engednünk… Remélem, hogy az új bajnokságban ez nem fordul elő ismét… A védekezésünk egész évben nem volt megfelelő, ezen javítani kell. A hatodik helynél én előbbre vártam a csapatot, emiatt van hiányérzetem.

7. Lets Do It Technoroll Teskánd Pergel Attila: – A bajnokság célkitűzése a 6-8. helyezés volt, szerettünk volna jobb eredményt elérni a 2016/17-es bajnoki évnél. Ezt sikerült teljesíteni a csapatnak, úgy gondolom, nemcsak helyezésben, játékban is előreléptünk. Az élcsapatokkal is küzdelmes mérkőzéseket játszottunk és többször jó eredményt értünk el ellenük.

8. Creaton-Lenti TE Szabó Tibor: – Azt gondolom, hogy felemás szezonon vagyunk túl. A felkészülésünk és a szezonkezdetünk is jól sikerült. Voltak nagyon jó mérkőzéseink, de sajnos nem várt vereségek is becsúsztak. Egy-egy eltiltott vagy sérült játékost nehezen tudtunk pótolni, ám a csapat hozzáállásával mindvégig elégedett voltam, ami most a 8. helyhez volt elég.

9. Zalalövő Ostrom János: – Úgy gondolom, hogy egy gyenge őszt produkáltunk, sok problémánk volt sérülésektől elkezdve a betegségekig. Tavasszal célul tűztük ki a első nyolcba kerülést, aminek volt realitása. Nagyon jól kezdtünk, jöttek az eredmények, majd körülbelül a tavasz felénél újra elértek bennünket az eltiltások, betegségek, sérülések. Sajnos egy-két meccs erre ráment, de összességében meg vagyok elégedve a csapattal. A tavaszi szezonunk sokkal jobb volt, mint az őszi.

10. Semjénháza Markek István: – Sok jót nem tudok elmondani együttesem szerepléséről, mely tagjainak a képességei alapján jóval többre volt hivatott a tizedik helynél. Persze a számok hűen tükrözik a szereplésünket, ennek azonban több oka is volt. Először is a keretlétszám a mérkőzéseinken a tavasz folyamán mindössze 11-13 futballista között mozgott, másrészt úgy érzem, köztem és a csapat tagjai között valami az elmúlt hónapokban már megszakadt. A felelős persze ilyenkor a tréner és ő viszi el a balhét, amit én meg is teszek. Magamnak mindig úgy fogalmaztam ezt meg: ahova már nem szívesen megyek ki füvet nyírni, na azon a pályán és helyen nekem lefőtt a kávé. Lehet, ez egyfajta motiválatlanság eme időszakom végére, de a legkomolyabban mondom, becsülöm azon edzőkollégáimat, akik még kitartanak. Akik ebben benne élnek, tudják, miről beszélek. Lehetséges, hogy Semjénházán elérkezett számomra a tréneri munka hároméves időszakának vége. Ugyanakkor tényleg csak a legjobbakat kívánhatom az edzőknek, játékvezetőknek, azt hiszem, nekem ebből egy időre elegem lett…

A Gellénháza (pirosban középen Horváth András a Csesztreg elleni meccsen) a tavalyi 3. helyezése után idén is bronzérmes lett Fotó: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

11. Gyenesdiás Kinizsi Hajba Géza: – A minimális célt teljesítettük, a 11. helyen fejeztük be a bajnokságot. Mi a 8. helyet tűztük ki magunk elé, sajnos a téli felkészülésünk nem sikerült, az időjárás tönkretette. Három hétig hóban fociztunk és a sérülések miatt azt sem sikerült a teljes csapattal megoldani. Matucza, Sipos, Soós Márk hosszú időn keresztül volt sérült, míg Csák és Szőcze időnként hiányzott. A mérkőzéseken sokat szabálytalankodtak a bajnokság gólkirályával, Czafit Richárddal, neki az edzéseket kellett kihagynia. Talán ezért is vesztettünk több pontot a mérkőzések utolsó perceiben. Ennek ellenére büszke vagyok csapatomra, különösen Czafitra, aki a legtöbb gólt szerezte.

12. Tisza-Ép Zalaszentgrót Jankovics Péter: – Meghatározó játékosunk eligazolása miatt gyengébb kerettel vágtunk neki az őszi szezonnak, ettől függetlenül az eredmények miatt nem lehetünk csalódottak. A téli felkészülés jól sikerült, de az elmaradt mérkőzések miatt a vártnál gyengébbre sikeredtek a tavaszi eredmények. Ennek az évnek az abszolút pozitívuma, hogy tizenéves fiatalokat sikerült beépíteni a csapatba, s hogy helyiek futballozzanak nálunk, ettől a jövőben sem szeretnénk eltérni. Köszönöm a játékosoknak az egész éves munkájukat.

13. ZNet-Telekom Becsehely Mutter Attila: – A vezetőség által megfogalmazott célkitűzés a realitásokat szem előtt tartva a biztos bent maradás volt. Elsősorban azokban a játékosokban bíztak, akik kiharcolták a feljutást. Ennek az elvárásnak a csapat maximálisan eleget tett, mivel a vonalat a Becsehely alatt húzták meg, így azt lehet mondani, hogy elégedett vagyok. Pozitívumként említeném, hogy a bajnokság során sok utánpótláskorú, saját nevelésű játékost építettünk be a csapatba, akik rendszeresen játéklehetőséget is kaptak, ami úgy gondolom, a fejlődésüket is elősegítette. Amellett, hogy a tabella második felében végeztünk, úgy gondolom, elég fiatal a társaság, és ez az év nagyon jó tapasztalatszerzés volt számukra, ami remélem kamatozni fog a későbbiekben. Negatívumként annyit szeretnék elmondani, hogy ami egész évben probléma volt, az a rendszertelen edzéslátogatottság. A következő szezonban szeretnénk megerősíteni a játékoskeretet. A középmezőnyhöz szeretnénk felzárkózni.

14. FC Keszthely Lazzarin Café Lajtai Roland: – Ahogy megnyertük a megye II-t, egy nagyon stabil keretünk volt, és nagyon nagy reményekkel indultunk a bajnokságnak. A felkészülésünk jól sikerült, a problémák akkor jöttek elő, amikor elkezdődtek a bajnoki mérkőzések. A csapat nagy része vendéglátós, sokszor alakultak úgy a mérkőzéseink, hogy szinte alig tudtunk kiállni. Mivel nem úgy jöttek az eredmények, feszültség is kialakult a csapaton belül. Azt már ősszel látni lehetett, hogy nekünk csak az lehet a célunk, hogy ne essünk ki. Januárban, a felkészülés közben újabb játékosok távoztak, a megye III-as csapatból az idősebb volt csapattársaim vállaltak nagy szerepet, hogy ki tudjunk állni a tavasszal. Voltak olyan játékosaink is, akik a tabella első feléhez tartozó ellenfelek ellen nem jöttek el, mivel ott úgyis kikapunk A felkészülés alatt olyan játékosok szerették volna, hogy távozzak, akik edzésekre sem jártak, ám a csapat itt kiállt mellettem! Szereptévesztések is voltak. A játékosok legjobban azzal foglalkoztak, hogy kell egy klubot vezetni, egy-két vezető meg ott tévedt el, hogy hogyan kell egy csapatot összerakni, de ezeket megoldottam. Úgy gondolom, hogy a tavalyi bajnoki cím után az, hogy bent tudtunk maradni, még nagyobb siker volt. A szezon végén bejelentettem a vezetőségnek a lemondásomat.

15. Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák Lukács István: – Természetesen csalódás számomra is a 15. helyezés, amit együttesünk elért, ugyanakkor azt kell mondjam, ami a tavaszra is igaz, hogy a hozzáállásra nem lehetett panasz. Egyszerűen szűk volt a keret. A bajnokság utolsó négy meccsén aztán szereztünk hét pontot, ami már nem mutatott olyan rosszul a nevünk mellett. A tavasszal érkező focistáknál, vagyis Nagy Rolandnál és Abay Nemes Ádámnál ki kell emelnem: meghálálták a bizalmat, lelkesen csinálták, amit kértünk tőlük. Mellettük a kapus Munkácsi Zsolt folyamatos térdproblémái ellenére is példát mutatott, de Csordás Máté és Szabó István is sokat vállalt még magára.

16. Zalagrár Pókaszepetk Száraz Zoltán: – Az őszi idény után távozott a csapattól Lepár Attila, aki sok éven át irányította a együttest, s ekkor lettem én a játékos-edző. Már az ősz sem sikerült, hiszen alig volt cserénk, a helyzet tavaszra még rosszabb lett. Már az is kérdés volt, hogy egyáltalán folytatni tudjuk-e a bajnokságot, de mindenki ezt akarta. Az ifjúsági csapatból töltöttük fel a keretünket, és én kellemesen csalódtam az ifistáinkban. Külön köszönöm Csécs Zoltánnak a hozzáállását, aki 44 évesen is velünk volt. Öröm az ürömben, hogy sok fiatal mutatkozhatott be a felnőttek között. Az I. osztálytól búcsúzunk, de jó lenne, ha a II. osztályban folytatni tudnánk, hogy a fiatalok tovább fejlődjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában